Prins Carl Philip är på plats i Lidköping för att dela ut sin egen pokal. Foto: Hedvig UddéusPrins Carl Philip är på plats i Lidköping för att dela ut sin egen pokal. Foto: Hedvig Uddéus
Prins Carl Philip är på plats i Lidköping för att dela ut sin egen pokal. Foto: Hedvig Uddéus
Prins Alexander, prins Carl Philip och prinsessan Sofia under firandet av kronprinsessan Viktorias 40-årsdag. Foto: PATRICK VAN KATWIJK / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPAPrins Alexander, prins Carl Philip och prinsessan Sofia under firandet av kronprinsessan Viktorias 40-årsdag. Foto: PATRICK VAN KATWIJK / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPA
Prins Alexander, prins Carl Philip och prinsessan Sofia under firandet av kronprinsessan Viktorias 40-årsdag. Foto: PATRICK VAN KATWIJK / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPA

Carl Philip susade fram i gokart med (o)tursnumret

Publicerad

Vädret sprack upp när prins Carl Philip gästade kartingtävlingen Lidköping Open på lördagen.

Förutom att själv delta i tävlingen delar han även ut sin egen pokal i en ungdomstävling.

– Han är en jätteduktig förare och det är en ära att få ha honom här, säger Fredrik Blomkvist, ordförande i Lidköping Kartingklubb som är med och anordnar tävlingen.

De har nyligen flyttat in i Villa Solbacken i Stockholm och om en dryg månad blir prins Alexander storebror. In i det sista åker prins Carl Philip land och rike runt för att utföra uppdrag.

Prinsen är under helgen på plats på kartingtävlingen Lidköping Open där man på Carl Philips initiativ instiftade "Prins Carl Philip Racingpokal" för fem år sedan.

– Tävlingen är till för att hjälpa alla duktiga ungdomar vidare i deras racingkarriärer. Eftersom jag själv började med motorsport i relativt hög ålder förstår jag hur betydelsefullt det är att få möjlighet att börja träna och tävla redan som ung, säger Prins Carl Philip till STCC.

Prinsen deltog även i DD2-klassen på Lidköping Open och på söndagen väntar ett kändisrace.Foto: Hedvig Uddéus

Deltog med startnummer 13

Och många på plats höll nog andan när Sveriges rallyprins satte sig i en gokart med det ökända startnumret 13 för att delta i DD2-klassen.

 

LÄS MER: Silvias oro för Carl Philips racing 

 

Men prinsen tog sig runt banan utan några missöden och sanningen är den att prins Carl Philip alltid har startnummer 13.

– Han har det även i racing. Det kan vara för att han fyller år den 13 maj, säger Fredrik Blomkvist.

Prinsessan Sofia var i veckan på plats i Båstad för att delta i ett miljöseminarium.Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Sofia var själv inte på plats i Lidköping för att se sin make susa runt på banan. Hon var tidigare i veckan på plats i Båstad för att delta i ett miljöseminarium med hennes hjälporganisation "Project Playground".

En fullspäckad sommar

Med en rejäl bebismage under klänningen skojade den höggravida prinsessan med fotograferna.

– Jag får försöka hålla inne magen, sa hon vilket rev ner skratt.

Efter en fullbokad sommar med bland annat besök på Gothia cup i Göteborg så var uppdraget i Båstad hennes sista innan hon ska förbereda sig för sitt och prinsens andra barn.

 

LÄS MER: Prinsessan Sofia besökte Gothia cup 

 

Carl Philip i sin tur ska först delta i en kändistävling på Lidköping Open där han bland annat ska mäta krafter med tv-profilerna Mats "Bygglovs-Matte" Carlsson och Patrik "Budda" Ljungkvist, jurymedlem i "Sveriges värsta bilförare".

Prinsessan Sofia var även på plats under ungdomsturneringen Gothia cup i Göteborg.Foto: Tommy Holl / IBL
Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER