Carin Hjulström skulle signera sin nya bok. Då brast plötsligt hon, och hennes kör, ut i sång. Foto: Henrik JanssonCarin Hjulström skulle signera sin nya bok. Då brast plötsligt hon, och hennes kör, ut i sång. Foto: Henrik Jansson
Carin Hjulström skulle signera sin nya bok. Då brast plötsligt hon, och hennes kör, ut i sång. Foto: Henrik Jansson
"Irene panik" beskriver Carin Hjulström som en roman om en dråplig road trip på den svenska landsbygden. Foto: Henrik Jansson"Irene panik" beskriver Carin Hjulström som en roman om en dråplig road trip på den svenska landsbygden. Foto: Henrik Jansson
"Irene panik" beskriver Carin Hjulström som en roman om en dråplig road trip på den svenska landsbygden. Foto: Henrik Jansson
Många förvånade och nyfikna blickar drogs mot den till synes improviserade kören. – Jag är med i en kör och jag frågade min körledare innan om vi kunde göra något, säger Carin Hjulström. Foto: Henrik JanssonMånga förvånade och nyfikna blickar drogs mot den till synes improviserade kören. – Jag är med i en kör och jag frågade min körledare innan om vi kunde göra något, säger Carin Hjulström. Foto: Henrik Jansson
Många förvånade och nyfikna blickar drogs mot den till synes improviserade kören.

– Jag är med i en kör och jag frågade min körledare innan om vi kunde göra något, säger Carin Hjulström.

 Foto: Henrik Jansson

Carin Hjulströms kupp – körsång på mässan

Publicerad

Författaren Carin Hjulström brast ut i sång på Bokmässan.

Det hela var en kupp för att dra uppmärksamheten till nya boken "Irene panik".

– Jag samlade min kör. Det är en flash mob, säger hon.

Det var när Carin Hjulström skulle signera sin nya roman på Bokmässan i Göteborg som ett antal personer, inklusive författaren själv, började sjunga "Oh happy day".

Många förvånade och nyfikna blickar drogs mot den till synes improviserade kören.

– Jag är med i en kör och jag frågade min körledare innan om vi kunde göra något, säger Carin Hjulström och fortsätter:

– Han sa ja och jag skrev en liten text. "Happy day" och "Irene panik" passar bra ihop hand i hand.

Det hela var alltså en så kallad flash mob.

– Poängen var förstås att skapa lite uppmärksamhet kring boken. Man får hitta sätt att få folk att bli intresserade, säger Carin Hjulström.

"Irene panik" beskriver hon som en roman om en dråplig road trip på den svenska landsbygden.

Professor i kaosteori

Den handlar om den 48-åriga mamman Irene som tröttnat på familjelivet. Hon börjar ljuga och säger att hon är professor i kaosteori, och som en följd kommer erbjudanden om att föreläsa.

– Så hon försöker lösa det. Hon är ju bra på att laga saker med gaffatejp.

Carin Hjulström förklarar att hon själv inte är särskilt lik Irene.

– Hon är nog så galet vild som jag skulle vilja vara. Men jag har nog fler spärrar.

Målet var att skriva en rolig bok.

– Jag försökte skriva så dråpligt som jag bara kan, säger Carin Hjulström.

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER