Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cancersjuka stjärnan gästade kungafamiljen

Foto: JUNGE, HEIKO / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Drottning Sonja och Kung Harald i Norge. Foto: JUNGE, HEIKO
Bjørn Einar Romøren under den aktiva karriären. Foto: TIMO JAAKONAHO / AP LEHTIKUVA

Den norska backhopparstjärnan Björn Einar Romören har varit det norska kungaparets gäst i två dagar, skriver Verdens Gang.

I somras diagnostiserades den före detta elitidrottsmannen som har både OS och VM-medaljer med cancer.

– När jag fick inbjudan till de här två sakerna kunde jag inte säga nej. Och läkarna i Tyskland och hemma i Norge ordnade så jag fick till det, skriver Romören i ett sms till VG. 

Den norska före detta backhopparstjärnan Björn Einar Romören har varit Kung Harald och Drottning Sonjas gäst under två dagar, rapporterar Verdens Gang.  

– När jag fick inbjudan till de här två sakerna kunde jag inte säga nej. Och läkarna i Tyskland och hemma i Norge ordnade så jag fick det. Det uppskattar jag verkligen. Kroppen känns verkligen som ett stort avloppssystem, och jag är väldigt trött, skriver Romören i ett sms till VG.

På onsdagskvällen var Björn Einar Romören och hans fru Martine Rensöy Romören gäster på en galamiddag som kungaparet höll i med anledning av stadsbesöket från Sloveniens president Borut Pahor där backhoppning är en stor sport, skriver VG. 

https://www.instagram.com/p/B4kttfNHmxH/

Åkte till Tyskland efteråt 

På torsdagen var det en guidad tur vid Holmenkollen som stod på schemat. 

– Lyckligtvis var alla värden bra och jag hade krafter till att både njuta av och ta in intrycken får Slottet och bjuda på mig själv under mitt besök i Holmenkollen, skriver Björn Einar Romören till VG. 

Efter dagarna med kungen och drottningen har Romören åkt tillbaka till Tyskland för att fortsätta sin cancerbehandling, han uppger för Verdens Gang att han genomförde ytterligare en strålbehandling på torsdagskvällen.

Han skriver i sms:et vidare att han kände att resan tog på krafterna men att det var värt det och att det går bra under omständigheterna.

https://www.instagram.com/p/B4kcLy1JHnf/

Hade världsrekordet

Enligt Romören är han nästan klar med strålningsbehandlingen och att han sedan ska få de sista cellgiftsbehandlingarna i Norge. 

Under sin sin karriär vann Björn Einar Romören medaljer i både VM och OS och satte 2005 världsrekord genom att hoppa 239 meter. Efter att han avslutade karriären har han varit marknadschef i Norges skidförbund.