Marika Löbu Navarro med sin älsklingshund Luzia. Marika vårdas i hemmet och behöver hjälp med rastningen av Luzia. Foto: Annika Karlbom/Hallands Nyheter

Marika Löbu Navarro med sin älsklingshund Luzia. Marika vårdas i hemmet och behöver hjälp med rastningen av Luzia.

 Foto: Annika Karlbom/Hallands Nyheter

Cancersjuka Marika nekas fortfarande hjälp

Publicerad

Nu har kammarrätten sagt sitt.

Cancersjuka Marika Löbu Navarro i Varberg får själv betala för att få sin hund Luzia rastad.

Detta är något som Varbergs kommun inte ska stå för, rapporterar P4 Halland.

GT har tidigare skrivit om cancersjuka Marika Löbu Navarro i Varberg som vårdas i hemmet för sin dödliga äggstockscancer. Vid sin sida har hon älsklingshunden Luzia, 9,5 år gammal som hon haft hela tiden.

När hennes hundvakt avled förra hösten blev det problem för henne eftersom hon själv inte kan gå ut med hunden. Hon bad om hjälp till detta av Varbergs kommun, som sa nej till bistånd för hundrastningen. Hon överklagade beslutet till förvaltningsrätten och de gick på kommunens linje och hon nekades hjälp.

Stort engagemang

Hennes fall engagerade halva Sverige och schlagerprofilen Nanne Grönvall hörde av sig och ville hjälpa till att förmedla personer som skulle kunna hjälpa Marika Löbu Navarro med rastningen av Luzia. Många ville också ta hand om Luzia permanent, men hon ville ha kvar sin älsklingshund. Hon ville bara hjälp med pengar till rastningen.

Hon överklagade förvaltningsrättens beslut till kammarrätten och har de sagt sitt. Kammarrätten går på kommunens linje när det gäller kostnaden för hundrastningen, som de anser att Marika Löbu Navarro ska betala själv, rapporterar P4 Halland. Däremot tycker de att det är skäligt att få ha kvar hunden, som är så viktig för henne.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER