Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cancersjuka Annica får nu sin drömresa

Annica Thimberg lider av obotlig cancer. Foto: privat
Foto: privat
"Hundratals människor som engagerat sig i hennes kamp har lyckats samla ihop pengar till en drömresa", säger nära vännen Johanna Toftby.Foto: PRIVAT
Cancersjuka Annica och hennes familj längtar efter sol och bad. Foto: COLOURBOX

Annica Thimberg, 35, lider av obotlig cancer och har precis påbörjat en ny omgång tuff cellgiftsbehandling.

Men mitt i kampen har trebarnsmamman fått ett besked att glädjas över:

– Hundratals människor som engagerat sig i hennes kamp har lyckats samla ihop pengar till en drömresa för Annica och hennes familj, säger nära vännen Johanna Toftby.

Tidigare har hon fått utstå hat på nätet och har till och med anklagats för att bluffa sin svåra sjukdom. Men nu har svårt cancersjuka Annica Thimberg från Skövde fått ett besked att glädjas över.

Länge har trebarnsmamman drömt om en resa till hav och sol med hela familjen – och under söndagen startade nära vännen Johanna Toftby, 43, en insamling för ändamålet på sin blogg. Gensvaret har varit enormt.

– Efter 15 timmar hade vi fått in över 61 000 kronor. Det här är helt fantastiskt. Förut har hon fått utstå hat på nätet – men det här bevisar ju verkligen motsatsen, säger Johanna.

På tisdagseftermiddagen var summan nästa uppe i 100 000 kronor. Pengarna räcker gott och väl för att Annika och hennes familj ska kunna  göra drömresan.

– Hon drömmer om havet. Sol och hav och värme, säger Johanna.

 

LÄS ÄVEN: Ida, 37, är döende – nu gör hon sitt livs resa 

Ny omgång cellgifter

Det har gått tre år sedan Annica Thimberg från Skövde fick  veta att hon drabbats av obotlig cancer. Födelsemärket på ryggen var malignt melanom – hudcancer – och livet vändes upp och ner. Trebarnsmamman är just nu i färd med att tackla ett tungt bakslag i sjukdomen.

– Hon är väldigt dålig nu – mitt i en hemsk mardröm med en ny omgång cellgifter, säger Johanna.

 

LÄS ÄVEN: Lilian, 26, överlevde cancern – två gånger

Kan tvingas till operation

Hon har fått veta att tumören i magen växer och om cellgifterna inte biter så krävs en omfattande och farlig operation.

"Cancern går inte att resa ifrån, men för några dagar kanske den inte dominerar allting för dem alla", skriver Johanna Toftby i blogginlägget om reseinsamlingen.

Exakt var det bär av är ännu inte bestämt, men familjen hoppas kunna komma i väg redan i maj.