Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cancersjuk kvinna får vänta på operationen

Sahlgrenska sjukhuset. Foto: Jan Wiriden

En 42-årig kvinna hade diagnostiserats med två tumörer i sitt ena bröst.

Hennes fall hade högsta prioritet - ändå så kunde sjukhuset bara erbjuda henne en operationstid om två månader.

De gav henne i stället en list med kirurger runtom i Sverige som hon kunde ringa till om hon ville ha en snabbare tid.

En 42-årig kvinna bosatt i Göteborg anmäler bröstkirurgen på Sahlgrenska sjukhuset till inspektionen för vård och omsorg. Detta efter att hon hade uppmanats att på egen hand boka in en tid för sin bröstcanceroperation. Hon skriver i anmälan att hon, efter att ha upptäckt en knöl i sitt högra bröst, fick reda på att hon hade två tumörer i bröstet, varav den ena utav det större slaget.

 

Bröstet ska opereras bort

Efter att undersökningen gjorts, och tvåbarnsmamman fick information om att hela bröstet skulle opereras bort och att cellgifter skulle sättas in. Då fick hon också veta att nästa operationstillfälle skulle vara först två månader senare.

– Önskar jag bli opererad tidigare så får jag gärna en lista med telefonnummer till de kirurger i landet som kan göra ingreppet så att jag själv kan sätta i gång och ringa runt, skriver 42-åringen i anmälan.

 

Har två barn

Hon skriver vidare:

– Min mamma har haft cancer tre gånger, jag är bara 42 år gammal och jag har två förändringar i mitt bröst. Därtill mina små som behöver mig frisk och kry så snart som möjligt. Så här kan det väl inte få vara?

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!