Cancerfondinsamling – med varm choklad

Foto: Privat

Veronica Tigerberg, 27, och Patricia Henningsson, 25, fick blodad tand på välgörenhetsarbete när de pluggade tillsammans.

Nu säljer de varm choklad om helgerna på torg runtom i Västsverige – och alla pengar går oavkortat till cancerfonden.

– Vi har båda vänner och släktingar som drabbats av cancer, därför kändes det självklart att göra detta, säger Veronica Tigerberg.

Förra veckan inledde Veronica Tigerberg och Patricia Henningsson sin fyra veckor långa välgörenhetsturné.

Varje helg kommer de att placera sig på olika torg i Västsverige för att sälja varm choklad i sin hemmabyggda popup-butik. Första vändan var förra helgen och då var de i Mariestad. I helgen är stoppet Lidköping.

– Jag hoppas på Lidköping, jag kommer ju därifrån och tror på Lidköpingsborna, säger Veronica Tigerberg till GT.

Engagemanget för välgörenhetsinsatser började då de båda pluggade event management i Varberg och läste en kurs i praktiskt eventarbete. Då kände att de ville göra något för att ge någonting tillbaka.

Helt frivilligt

– Då gjorde vi ett välgörenhetskoncept och samlade in 40 000 kronor till min stora dag, det var så vi träffades. Vi gick i samma klass men hade knappt aldrig pratat med varandra innan.

Och samarbetet gick som smort och de fick flera uppdrag vilket ledde till att de startade en eventbyrå tillsammans som nu har sitt säte i Göteborg.

Men de hade inte fått blodad tand på välgörenhetsarbete och beslutade sig då för att göra en chokladturné. I helgen är det alltså Lidköping som gäller och därefter besöker de Kungsbacka och förhoppningsvis Varberg.

– Det här gör vi helt frivilligt och alla pengar kommer gå oavkortat till Cancerfonden. Det var massor av folk som inte ville köpa choklad, men ändå ville skänka pengar i Mariestad och vi hoppas att det fortsätter så, säger Veronica Tigerberg.