Vid klockan 06.31 fick polisen, via SOS, in larm om en brand på Tjörnbrons camping. Foto: Mikael Berglund
Vid klockan 06.31 fick polisen, via SOS, in larm om en brand på Tjörnbrons camping. Foto: Mikael Berglund

Camping på Tjörn brinner – igen

Publicerad

En husvagn har bränts ner på campingen på Tjörn.

För bara två veckor sen brändes en annan villavagn ner på området som fungerar som en flyktinganläggning.

– Vi har inte inlett någon förundersökning om brott, vi vet för lite än, säger Joakim Hansson på polisen i Västra Götaland.

Vid klockan 06.31 fick polisen, via SOS, in larm om en brand på Tjörnbrons camping på Tjörn i Bohuslän. Bränder har rapporterats på öns camping – som delvis fungerar som en tillfällig flyktingförläggning – flera gånger tidigare.

– Det är en villavagn som har brunnit på campingen där. Jag vet inte mycket mer. Men det är ingen flyktingbostad som har brunnit, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland vid 07-tiden.

Tidigare har flera husvagnar brunnit på samma gång. Den här gången ska elden ha hållit sig till en.

– Ingen spridningsrisk står det i rapporten. Vad jag vet har två tre vagnar brunnit tidigare. Jag har ingen aning om vad det är för människor som bor där. Men det ska inte ha något med flyktingar att göra, säger Hansson vidare.

Luktade kraftigt av bensin

Polisen har inga uppgifter om personskador i samband med husvagnsbranden. Vid 07 har man inte heller inlett någon förundersökning om brott – polisen vet för lite om branden.

– Vi måste få bättre koll på vad det är som har hänt.

Natten till den 7 januari brann en villavagn ner på området. Polisen rapporterade då att ytterligare två husvagnar var uppbrutna och att det luktade kraftigt av bensin på platsen.

I höstas tvingades Tjörnbron stänga på grund av en kraftig brand på campingområdet. Polisen misstänkte då mordbrand men kom senare fram till att den inte var anlagd.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER