Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Butiken backar efter kritik – tar bort tröjan

Jack & Jones tar bort tröjan efter kritiken. Foto: PRIVAT
Flera kunder har reagerat på tröjan. Foto: Privat

Efter att ha sålt en fars dag-tröja med texten ”Sugardaddy” på har Jack & Jones fått kritik från flera håll.

Nu väljer klädkedjan att sluta sälja plagget helt.

– Det är ett beslut de fattat efter att de fått reaktioner från flera kunder, säger en presstalesperson på Bestseller, företaget som står bakom Jack & Jones.

Det var i samband med fars dag som klädkedjan Jack & Jones sålde en T-shirt med trycket ”Sugardaddy” på. Flera kunder reagerade på att att trycket sände ut fel signaler, särkskilt i samband med den uppmärksammade debatten om "sugardejting” och hashtaggen #Metoo under hösten.

– Om man ger det till någon pappa på fars dag, vad ger det för signaler? Det är vi vuxna som måste ge våra barn bättre signaler för att få stopp på allt som #MeToo rullat fram, sade Olle Balheden, 39, som var en av kunderna som reagerat på tröjan.

 

LÄS ÄVEN: Ilska mot butikens fars dag-tröja: "Osmakligt"

Slutar sälja tröjan

Nu har Jack & Jones beslutat att sluta sälja tröjan, som funnits tillgänglig i butiker i Sverige och Norge.

– Jack & Jones har beslutat att återkalla tröjorna från butikerna. Det är ett beslut de fattat efter att de fått reaktioner från flera kunder, säger en presstalesperson på Bestseller, företaget som står bakom Jack & Jones.

 

LÄS ÄVEN: Det behöver du veta om sugardating

 

Bad om ursäkt

Jack & Jones bad redan i helgen om ursäkt för de känslor som tröjan rört upp, och menade att trycket var avsett att vara ”humoristiskt”.

"Vi inser, dock, att sarkasm inte är en typ av humor som passar alla, kan gå över gränsen och såra någon oavsiktligt.” skrev Jack & Jones i ett privat meddelande till Olle Balheden via Facebook.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!