Åtta av Västtrafiks bussar blev lågornas offer när började brinna strax efter klockan två i natt. Foto: Peder SchillerströmÅtta av Västtrafiks bussar blev lågornas offer när började brinna strax efter klockan två i natt. Foto: Peder Schillerström
Åtta av Västtrafiks bussar blev lågornas offer när började brinna strax efter klockan två i natt. Foto: Peder Schillerström
Foto: Per WissingFoto: Per Wissing
 Foto: Per Wissing
Foto: Per WissingFoto: Per Wissing
 Foto: Per Wissing
Foto: Per WissingFoto: Per Wissing
 Foto: Per Wissing

Bussar totalförstörda i storbrand

Publicerad
Uppdaterad

Åtta stycken bussar blev totalt utbrända i en storbrand på uppställningsplatsen Gullbergsvass i Göteborg i natt.

23 brandmän kämpade mot branden, som inte kunde släckas förrän under morgontimmarna på tisdagen.

- Åtta stycken bussar brinner, de är skadade men jag vet inte än hur mycket, sa Ingemar Johansson, biträdande vakthavande befäl på Göteborgspolisen sent på måndagsnatten.

23 brandmän från tre olika stationer - Gårda, Kortedala och Mölndal- kämpade mot branden hela natten. På platsen fanns även Västtrafiks personal, SOS och polisen.

En person rökskadad

En ambulans fanns på Gullbergsvass ifall någon skulle bli införd.

En person drabbades av rökskador, men enligt TT är skadorna inte allvarliga.

Började i bromsar

Räddningstjänsten larmades till platsen strax efter klockan två i natt. Det kom att dröja ända till tisdagsmorgonen innan branden, som begränsades till de åtta bussarna, var släckt.

Västtrafik försökte hjälpa till att flytta bussar för att förhindra att elden spred sig ytterligare.

Polisen misstänkte i ett inledande skede att branden var anlagd eftersom den var så kraftig. På morgonen lämnade dock en busschaufför uppgifter om att branden ska ha börjat i bromsarna på en av bussarna, vartefter elden spred sig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER