Buss och personbil i kollision – två till sjukhus

Publicerad

En buss och en personbil har kolliderat i Borås – två personer har förts till sjukhus u ambulans.

– Vi fick göra ett säkert uttag ur personbilen, säger Tommy Lieback, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Larmet om trafikolyckan kom in till polisen strax innan klockan 19 på lördagskvällen. Polis, ambulans och räddningstjänst har ryckt ut.

– Det är en påkörningsolycka där en buss har kört på en personbil. I bilen satt två personer som båda har förts till sjukhus i ambulans.

Exakt skadeläge är fortfarande oklart.

– Vi fick sätta nackkragar på dem och göra ett säkert uttag ur personbilen.  Vi behöver inte klippa upp fordonet, säger Lieback.

Passagerare på bussen

Det är oklart exakt hur många personer som fanns ombord på bussen, men enligt räddningstjänsten så fanns "ett antal" passagerare ombord.

– Men alla i bussen har klarat sig oskadda.

Vid 19.30-tiden så flöt trafiken förbi olycksplatsen, men polisen väntade fortfarande på bärgare.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER