Buss och lastbil i krock nära bron

Publicerad

En buss och en lastbil har kolliderat i anslutning till Götaälvbron.

Tre ambulanser beordrades till platsen.

– Vi fick uppgifter om personskador, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region Väst.

Vid 19-tiden på onsdagskvällen fick polisen larm om två stora fordon som kolliderat på fastlandssidan av Götaälvbron.

– Det rör sig alltså om en buss och en lastbil. Tre ambulanser beordrades till platsen eftersom vi fick uppgifter om personskador, säger Hans Lippens.

Glassplitter i ögat

Det visade sig dock handla om lindrigare skador.

– En person hade fått glassplitter i ögat, det kunde sköljas bort på plats. I övrigt behövde ingen föras till sjukhus, säger Lippens.

Olyckan orsakade störningar i kvällstrafiken, men vid 19.30 tiden så var det uppklarat på platsen.

– Lastbilen kunde köra i väg för egen maskin och bussen är redan bärgad. Bärgaren är ständigt beredd dessa dagar, säger Hans Lippens.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER