Buss har kört in i busskur

Publicerad

En buss har kraschat in i en busskur vid Knalleland i Borås, skriver polisen på sin hemsida. 

Det är oklart om någon skadats, men det ska ha varit många människor på plats när olyckan inträffade. 

– Ambulans var på plats, men jag har inte hört att någon blivit skadad. Vi valde att inte åka ut på larmet, säger Anders Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg. 

Det var strax efter klockan tolv på söndagen som larmet kom in om en olycka vid Knalleland i Borås. En buss hade då kraschat in i en busskur. 

– En buss ska ha kört in i en busskur och det ska inte vara några personskador. Vi åkte inte ut på larmet, utan det klassas som ett polisärende. Det verkar inte vara några större skador på bussen, säger Anders Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg. 

Vid ett köpcentrum

Han berättar att den enda skadan han hört talas om är att en backspegel på bussen som gått sönder. Det finns inga rapporter om personskador.

Också polis är på plats.

– Vi fick in larmet klockan 12 och har en patrull på plats där nu. Jag har inte fått någon rapport, utan bara hört att det inte verkar handla om något allvarligt, säger Emma Thornadtsson, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Incidenten inträffade i området Knalleland i Borås där det bland annat finns ett antal stora köpcentrum.

Relaterade ämnen
Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER