Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brunnsparken spärras av – ska bli grön oas

Brunnsparken håller på att rustas upp. På måndag spärras hela parken av med anledning av restaureringen.Foto: Peter Svensson/Pressbild

Brunnsparken håller på att rustas upp.

På måndag spärras hela parken av med anledning av restaureringen.

Helt klart väntas det vara i juni nästa år.

Brunnsparken i Göteborg ska få sig ett ansiktslyft. Under de senaste månaderna har göteborgarna märkt av det förberedande arbetet som pågår där och nu på måndag 5 augusti spärras parken av, skriver Göteborgs stad i ett pressmeddelande.

Upprustningen är färdig till våren och nyinvigning av Brunnsparken sker i juni 2020.

Vad ska då göras?

Det kommer bli färre träd, men fler planteringar. Dessutom ska man montera upp olika typer av belysning.

Sittplatser vid planteringarna

I Brunnsparken finns en stor, anrik alm. Den kommer inte att sågas ner, utan få stå kvar.

– Brunnsparken ska behålla sin karaktär av historisk park och med de nya planteringarna och träden kommer parken få en ännu tydligare parkkänsla samtidigt som vi skapar bättre förutsättningar för biologisk mångfald, säger projektledaren Johan Blomqvist vid park- och naturförvaltningen i Göteborgs stad i pressmeddelandet.

Det kommer att bli sittplatser vid planteringarna och vid kajen. I pressmeddelandet skriver Göteborgs stad att kollektivtrafiken inte påverkas av avspärrningarna och hållplatserna är kvar på samma ställen som innan.

Passage över Fontänbron och Fredsbron är fortsatt fri.