Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bröstbild raderades – mannens bild gick fri

KARLSTAD. Magdalena Dahlgren, 29, lade upp nästan två identiska bilder på sig själv och sin pojkvän Jonas på Facebook. Båda njuter i värmen och solar topless.

Eftersom hon visade sina bröst tog Facebook bort bilden med hot om att inaktivera hennes konto. Jonas bild var det inga problem med.

– Den nakna tjejkroppen ska alltid förknippas med sex. Nakenhet måste ju få förekomma i andra sammanhang. Det är väl helt uppenbart här att det inte har någonting att göra med sex. Det är varmt liksom, jag ligger och solar, säger hon.

Häromdagen låg Magdalena Dahlgren från Karlstad på stranden tillsammans med sin kille Jonas och solade.

– Vi var topless båda två, jag gör ingen stor grej av det, säger Magdalena Dahlgren.

De lade upp två olika bilder på Facebook via Instagram, där båda visar sina bröst. Sedan anmälde de båda bilderna för nakenhet. Facebook tog direkt bort Magdalena Dahlgrens bild - Jonas fick i stället ett tack.

Magdalena Dahlgren fick lova att ta bort alla nakenbilder, annars skulle hon bli avstängd från Facebook.

"Tänder på en manlig bringa"

Hon säger att hon inte förstår varför nakenhet skulle vara så provocerande.

– Att det ska vara så känsligt. Vi har ganska mycket annat på Facebook som borde vara mer stötande. Vi har liksom grupper som heter "Vit makt negerslakt" som får vara kvar, säger hon.

Magdalena Dahlgren blev inte förvånad över hur Facebook reagerade men tycker samtidigt att det finns en dubbelmoral i att de tog bort hennes bild men inte Jonas.

– Jag tänder ju jättemycket på en manlig bringa. Ska inte Facebook censurera det då, så inte jag sitter där på min kammare och gör helt kaos i världen för att jag inte kan behärska mig. Vänd på det, tänk till!

"Ett förtryck"

Efter att Facebook tog bort Magdalena Dahlgrens bild lade hon upp båda bilderna jämte varandra. Inlägget har fått många reaktioner - både positiva och negativa.

I en av kommentarerna står det:

"Jag hajar poängen men jag tror det skulle bli ohållbart om Facebook tillät bilder på nakna kvinnobröst. Det skulle spåra ur. Man tycker att all internetporr skulle mätta begäret efter naket men tyvärr är det nog inte så."

– Det är det ju redan. Är ditt mitt problem att män inte kan ta ansvar?, säger Magdalena Dahlgren och fortsätter:

– I grund i botten är det ett förtryck - vi ska dämpa kvinnor för att män inte kan behärska sig. Var och en får ta ansvar för sina handlingar.

Hon avslutar sitt inlägg med "Ner med patt-riarkatet!".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!