Christian bröt ihop när han såg sig själv förhöras som sjuåring, i SVT:s Dokument Inifrån. Foto: SVT/Dokument InifrånChristian bröt ihop när han såg sig själv förhöras som sjuåring, i SVT:s Dokument Inifrån. Foto: SVT/Dokument Inifrån
Christian bröt ihop när han såg sig själv förhöras som sjuåring, i SVT:s Dokument Inifrån. Foto: SVT/Dokument Inifrån
Foto: SVT/Dokument InifrånFoto: SVT/Dokument Inifrån
 Foto: SVT/Dokument Inifrån

Familjens lättnad efter avslöjandet

Publicerad

Förhören som visades i del 3 av ”Fallet Kevin” rev upp mycket starka känslor hos bröderna Christian och Robin och resten av familjen.

Vid ett tillfälle bryter Christian ihop och Robin rusar ut.

Efter att programmet sänts säger pappan Weine att han är lättad.

– Det strömmar in hjärtan kan man väl säga, berättar han.

I tredje och sista delen av SVT-dokumentären "Fallet Kevin" bryter Christian ihop när han ser sig själv förhöras som sjuåring.

Robin rusar ut.

De har precis sett plågsamma bilder från ett förhör som varade i nästan fem timmar.

Trots att sjuåringen säger att han inte orkar mer skickas mamman ut ur förhörsrummet. Polisen kräver att Christian berättar en sak i utbyte mot att han får viska något till sin mamma.

"Det är sjukt alltihopa"

Mot slutet av programmet är familjen återigen samlad efter att ha fått se alla pusselbitar, nitton år senare.

– Jag har minnen om att de slängt de här sakerna i ansiktet på oss, säger Christian i programmet. Vartenda frågetecken har slocknat för mig.

– Man har alltid känt att något var skumt. De vet att de inte har något att sätta dit oss för. Ändå gör de det, säger Robin.

 

LÄS MER: Åtta punkter för och emot pojkarnas skuld 

 

Brödernas pappa Weine berättar att familjen nu äntligen kan gå vidare. Men han har samtidigt svårt att förstå allt han sett.

– Det är en komedi, en mardröm. Det är sjukt alltihopa.

"Ska jobba på som vanligt"

Nu när sista delen sänts säger han till GT att "det är mycket känslor men det känns bra".

Hela familjen känner framförallt en stor lättnad.

– Jag kan säga att det är en lättnad att dokumentären är ute i sin helhet och vi känner oss glada och pigga, säger han.

 

LÄS MER: Pappan förhördes - när han var inlagd på psyket 

 

– Det känns bra att allmänheten har fått se det här.

Familjen har tillsammans beslutat att man inte ska uttala sig mer förrän på fredag då man håller presskonferens i Stockholm.

– Vi ska jobba på som vanligt imorgon, säger Weine.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER