Robin Dahlén och Christian Karlsson. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅNRobin Dahlén och Christian Karlsson. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Robin Dahlén och Christian Karlsson. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
En polis lägger blommor vid platsen där Kevin hittades död. Foto: STEFAN HYTTFORSEn polis lägger blommor vid platsen där Kevin hittades död. Foto: STEFAN HYTTFORS
En polis lägger blommor vid platsen där Kevin hittades död. Foto: STEFAN HYTTFORS
Nästan tjugo år efter fyraårige Kevins död avskrevs misstankarna mot bröderna. Foto: FREDRIK SANDBERG/TTNästan tjugo år efter fyraårige Kevins död avskrevs misstankarna mot bröderna. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Nästan tjugo år efter fyraårige Kevins död avskrevs misstankarna mot bröderna. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Brödernas framtid – efter Kevin-fallet: ”Har en dröm”

Publicerad

Efter nästan tjugo år skrevs misstankarna av mot Christian Karlsson, 27, och Robin Dahlén, 24, för fyraårige Kevins död i Arvika.

I "Breaking News med Filip och Fredrik" i Kanal 5 berättade bröderna om framtiden – och sina drömmar.

– Vi har en dröm, vi vill bli kända inom sport, säger Christian Karlsson i programmet och refererar till datorspelet Counter-Strike.

I slutet på mars i år kom beskedet för bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén: Samtliga misstankar mot dem för att ha orsakat fyraårige Kevins död i Arvika 1994 skrevs av. 

Det var åklagaren Niklas Wargren som under en presskonferens kom med beskedet om att bröderna, som vid tillfället bara var barn, avskrivits från utredningen. Han presenterade samtidigt en teori om att Kevins död i själva verket kan ha orsakats av en olycka.

Hela familjen firade beskedet med att gå och käka pizza.

– Jag kan leva ett normalt liv och vet att mina framtida barn får en normal uppväxt, berättade Christian då om sina planer inför framtiden.

Berättar om drömmarna

Tdigare har familjen sagt att de vill starta en stiftelse i Kevins namn. På torsdagskvällen berättade bröderna i "Breaking News med Filip och Fredrik" i Kanal 5 att de vill bli kända inom E-sport, ett samlingsnamn för tävlingar i dator- och tv-spel.

Båda spelar datorspelet Counter-Strike flitigt.

– Vi har en dröm, vi vill bli kända inom sport, säger Christian Karlsson i programmet och refererar till datorspelet.

Robin Dahlén. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENRobin Dahlén. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Robin Dahlén. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Christian Karlsson. Foto: HENRIK JANSSONChristian Karlsson. Foto: HENRIK JANSSON
Christian Karlsson. Foto: HENRIK JANSSON

Brodern Robin stämmer in:

– Innebandy är lite för sent, magen kommer, det är över. Man har suttit mycket vid datorn, det är väl där man har fått magen, säger han med ett leende på läpparna.

Vill hjälpa ungdomar

Bröderna berättar i programmet hur dåligt de har mått över att ha blivit utpekade som de som dödade Kevin och hur de under livet fått dölja det, även för sina närmaste vänner.

 

LÄS OCKSÅ: Brödernas plan efter Kevin-fallet

 

Bröderna vill också hjälpa ungdomar som på olika sätt har hamnat snett i livet.

– Jag har börja titta på att hjälpa ungdomar i Grums där jag bor, att få en möjlighet att hjälpa på något sätt Det är en kommun där ungdomar hamnar snett väldigt tidigt, säger Christian Karlsson i programmet.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER