Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröderna misstänks för mord på Lisa, 17

Det var natten till lördagen som de tre anhölls för inblandning. Två bröder, 31 och 35 år gamla, är anhållna på skälig misstanke för att ha utfört själva mordet.
Foto: Alex Ljungdahl
Enligt vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholms begäran från igår om att de tre ska få advokater så ska mordet på Lisa Holm inträffat någon gång mellan den 7 och 12 juni.
Foto: Alex Ljungdahl
Åklagaren har fram till lunchtid på tisdag för att begära de tre häktade. Fram till dess pågår utredningsarbetet och nya förhör hölls även under söndagen.
Foto: Alexander Ljungdahl

SKÖVDE. De tre som sitter anhållna för inblandning i Lisa Holms försvinnande och död är skäligen misstänkta för brotten.

Åklagaren bedömer alltså i nuläget att bevisningen inte håller längre än för den lägre graden av misstanke.

Och de tre anhållna är släkt med varandra.

– Alla tre har förhörts under dagen och gårdagen, säger polisens utredare Karin Jörnelius.

Det var natten till lördagen som de tre anhölls för inblandning. Två bröder, 31 och 35 år gamla, är anhållna på skälig misstanke för att ha utfört själva mordet. Den tredje personen, en 34-årig kvinna, uppger på Facebook att hon är gift med en av bröderna.

Hon är skäligen misstänkt, alltså även i hennes fall den längre graden av misstanke, för grovt skyddande av brottsling.

– Alla tre har förhörts under dagen och gårdagen. Men jag kommenterar inte vad som sagts i förhören, säger polisens utredare Karin Jörnelius.

Kan du säga hur de ställer sig till misstankarna?

– Nej, vi ger inga kommentarer i avvaktan på eventuell häktning.

Känd sedan tidigare

I eftermiddags satt advokat Peter Falck, kvinnans försvarare, med när hon pressades i förhör i polishuset i Skövde. Han vill inte uttala sig om förhöret.

– Det kan jag inte eftersom jag har belagts med yppandeförbud, säger han.

Vad säger du om att de två misstänkta männen är bröder?

– Det kan jag inte heller uttala mig om på grund av yppandeförbud.

Peter Falck har tidigare berättat att hans klient mår dåligt av att sitta i arresten.

– Det kommer hon naturligtvis att göra så länge hon sitter där, säger han.

De två männen är litauiska medborgare och litauisk polis har tidigare uppgett att vart fall en av männen är känd av dem sedan tidigare. Även kvinnan kommer från samma land.

Osäkert datum för mordet

Enligt vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholms begäran från i går om att de tre ska få advokater så ska mordet på Lisa Holm inträffat någon gång mellan den 7 och 12 juni. Den misstänkta mordplatsen är, enligt begäran, det lilla samhället Blomberg där Lisa Holm sågs i livet sista gången.

Alla tre anhållna bor också i samma stenhus inte långt från det kafé där Lisa Holm arbetade och de två bröderna, som är litauiska medborgare som arbetat flera säsonger i Sverige som byggnadsarbetare, ska ha haft pågående arbeten i en lada mitt emot samma kafé.

GT har sökt vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm för en kommentar om misstankarna, men han har på söndagskvällen inte gått att nå.

Han har tidigare inte velat kommentera misstankegraden. Inte heller utredaren har gått att nå.

Ingen av advokaterna vill heller kommentera utredningen eller sina klienters inställning och hänvisar till ett särskilt yppandeförbud som åklagaren utfärdat.

"Jag har yppandeförbud"

När GT möter kvinnan advokat Peter Falck vid grindarna till polishuset i Skövde säger han vänligt men bestämt att han inte har några kommenterar.

– Jag har yppandeförbud.

Helena Svärd företräder den 35-årige mannen och säger på telefon:

– Jag har yppandeförbud, jag har inget att säga.

Du vill inte på ett generellt plan utveckla vad det betyder att din klient är skäligen misstänkt?

– Nej, jag vill inte det.

Den andre mannen företräds av advokat Thomas Ört som avböjer alla kommentarer med hänvisning till yppandeförbud.

Åklagaren har fram till lunchtid på tisdag för att begära de tre häktade. Fram till dess pågår utredningsarbetet och nya förhör hölls även under söndagen.