Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brodern: "Saknaden dyker upp givetvis"

Här bärs kistorna med Annabelle Falkholt och hennes föräldrar Lars-Göran och Vivian Falkholt ut ur St Mary´s Catholic Church i Sydney. Foto: Kate Geraghty/Fairfax Syndication
Lars-Göran Falkholt kommer från Västsverige men flyttade till Australien på 1980-talet. Foto: BOBBO LAUHAGE/KAMERAPRESS
Foto: Facebook
Alla Lars-Görans fyra syskon medverkade vid minnesstunden. På bilden syns storebror Bengt längst till höger, tillsammans med sin sambo Anna-Greta. I mitten står Christer och längst till vänster lillebror Bo och hans fru Elisabet. Foto: Bobbo Lauhage
Filip Åstrand, en bekant till familjen, stod för musiken vid minnesstunden i Göteborg och det var mycket uppskattat av familjen. Musiken var en blandning av gammalt och nytt av musik som låg Lars-Göran nära. Foto: Bobbo Lauhage

Familjen Falkholt som förolyckades i en våldsam bilolycka på annandagen begravdes i natt svensk tid i Australien.

Lars-Göran Falkholts svåger Paul Ponticello talade under ceremonin och konstaterade det paradoxala i olyckan.

– Lars var en så försiktig bilförare, berättade han för de hundratals sörjande som samlats i kyrkan.

Västsvenske Lars-Göran Falkholt, 69 och hans hustru Vivian, 60, omkom omedelbart i den svåra bilkraschen söder om Sydney i Australien på annandag jul. Dottern Annabelle Falkholt, 21, avled efter två dygn på sjukhus. 

Även dottern Jessica färdades i bilen. Hon överlevde men vårdas för allvarliga skador på sjukhus. Jessica Falkholt har placerats i koma, ovetande om familjens tragiska öde, skriver The Sydney Morning Herald.

 

LÄS MER: Carolina Falkholt: Han mördade dem 

 

Våldsam frontalkrock

Familjen kolliderade med heroinisten Craig Anthony Whitall som kommit över på fel sida av vägen flera gången innan frontalkrocken var ett faktum. Smällen har beskrivits som fruktansvärd. Även Whitall dog i kraschen.

Natten till onsdagen svensk tid begravdes de tre familjemedlemmarna i Concord, Sydney. Hundratals sörjande hade samlats i St Mary´s Catholic Church för att ta farväl.

Kistorna bärs ut ur St Mary´s Catholic Church i Concord, Sydney, den 10 januari 2018 (natten mot onsdagen svensk tid). Foto: Kate Geraghty/Fairfax Syndication

Tackade räddningspersonal

Under ceremonin tackade Paul Ponticello, bror till Vivian Falkholt, räddningspersonal och civila som kom till olycksplatsen. De "riskerade sin egen säkerhet när de drog ut både Annabelle och Jessica från bilvraket alldeles innan fordonet exploderade", förklarade Ponticello enligt The Sydney Morning Herald.

 

LÄS MER: Han körde ihjäl tre ur familjen Falkholt 

 

En försiktig bilförare

Han konstaterade också det paradoxala i olyckan, att Lars-Göran Falkholt var känd som en mycket försiktig bilförare.

"Alltid när han frågade mig hur lång tid det skulle ta att köra någonstans, lade jag alltid till lite tid för Lars-faktorn", berättade Ponticello för de sörjande.

Begravningsgästerna ägnade också en stund åt att be för den svårt skadade Jessica Falkholt som är en känd skådespelerska i Australien.

Under onsdagen hölls en minnesstund i Göteborg där familj och vänner närvarade.

– Den var jättefin. Det var som en begravning. Det var mycket musik och några som höll tal, berättar Lars-Görans bror Christer Falkholt.

Filip Åstrand, en bekant till familjen, stod för musiken vid minnesstunden i Göteborg och det var mycket uppskattat av familjen. Musiken var en blandning av gammalt och nytt av musik som låg Lars-Göran nära. 

Alla Lars-Görans fyra syskon medverkade vid minnesstunden. 

– Det känns ganska skönt. Det blir ett form av avslut. Men saknaden dyker upp, givetvis. Det kommer man inte ifrån. Av mina syskon var han den som stod närmast mig, säger Christer Falkholt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!