Här bärs kistorna med Annabelle Falkholt och hennes föräldrar Lars-Göran och Vivian Falkholt ut ur St Mary´s Catholic Church i Sydney. Foto: Kate Geraghty/Fairfax SyndicationHär bärs kistorna med Annabelle Falkholt och hennes föräldrar Lars-Göran och Vivian Falkholt ut ur St Mary´s Catholic Church i Sydney. Foto: Kate Geraghty/Fairfax Syndication
Här bärs kistorna med Annabelle Falkholt och hennes föräldrar Lars-Göran och Vivian Falkholt ut ur St Mary´s Catholic Church i Sydney. Foto: Kate Geraghty/Fairfax Syndication
Lars-Göran Falkholt kommer från Västsverige men flyttade till Australien på 1980-talet. Foto: BOBBO LAUHAGE/KAMERAPRESSLars-Göran Falkholt kommer från Västsverige men flyttade till Australien på 1980-talet. Foto: BOBBO LAUHAGE/KAMERAPRESS
Lars-Göran Falkholt kommer från Västsverige men flyttade till Australien på 1980-talet. Foto: BOBBO LAUHAGE/KAMERAPRESS
Foto: FacebookFoto: Facebook
 Foto: Facebook
Alla Lars-Görans fyra syskon medverkade vid minnesstunden. På bilden syns storebror Bengt längst till höger, tillsammans med sin sambo Anna-Greta. I mitten står Christer och längst till vänster lillebror Bo och hans fru Elisabet. Foto: Bobbo LauhageAlla Lars-Görans fyra syskon medverkade vid minnesstunden. På bilden syns storebror Bengt längst till höger, tillsammans med sin sambo Anna-Greta. I mitten står Christer och längst till vänster lillebror Bo och hans fru Elisabet. Foto: Bobbo Lauhage
Alla Lars-Görans fyra syskon medverkade vid minnesstunden. På bilden syns storebror Bengt längst till höger, tillsammans med sin sambo Anna-Greta. I mitten står Christer och längst till vänster lillebror Bo och hans fru Elisabet. Foto: Bobbo Lauhage
Filip Åstrand, en bekant till familjen, stod för musiken vid minnesstunden i Göteborg och det var mycket uppskattat av familjen. Musiken var en blandning av gammalt och nytt av musik som låg Lars-Göran nära. Foto: Bobbo LauhageFilip Åstrand, en bekant till familjen, stod för musiken vid minnesstunden i Göteborg och det var mycket uppskattat av familjen. Musiken var en blandning av gammalt och nytt av musik som låg Lars-Göran nära. Foto: Bobbo Lauhage
Filip Åstrand, en bekant till familjen, stod för musiken vid minnesstunden i Göteborg och det var mycket uppskattat av familjen. Musiken var en blandning av gammalt och nytt av musik som låg Lars-Göran nära.  Foto: Bobbo Lauhage

Brodern: "Saknaden dyker upp givetvis"

Publicerad

Familjen Falkholt som förolyckades i en våldsam bilolycka på annandagen begravdes i natt svensk tid i Australien.

Lars-Göran Falkholts svåger Paul Ponticello talade under ceremonin och konstaterade det paradoxala i olyckan.

– Lars var en så försiktig bilförare, berättade han för de hundratals sörjande som samlats i kyrkan.

Västsvenske Lars-Göran Falkholt, 69 och hans hustru Vivian, 60, omkom omedelbart i den svåra bilkraschen söder om Sydney i Australien på annandag jul. Dottern Annabelle Falkholt, 21, avled efter två dygn på sjukhus. 

Även dottern Jessica färdades i bilen. Hon överlevde men vårdas för allvarliga skador på sjukhus. Jessica Falkholt har placerats i koma, ovetande om familjens tragiska öde, skriver The Sydney Morning Herald.

 

LÄS MER: Carolina Falkholt: Han mördade dem 

 

Våldsam frontalkrock

Familjen kolliderade med heroinisten Craig Anthony Whitall som kommit över på fel sida av vägen flera gången innan frontalkrocken var ett faktum. Smällen har beskrivits som fruktansvärd. Även Whitall dog i kraschen.

Natten till onsdagen svensk tid begravdes de tre familjemedlemmarna i Concord, Sydney. Hundratals sörjande hade samlats i St Mary´s Catholic Church för att ta farväl.

Kistorna bärs ut ur St Mary´s Catholic Church i Concord, Sydney, den 10 januari 2018 (natten mot onsdagen svensk tid).Foto: Kate Geraghty/Fairfax Syndication

Tackade räddningspersonal

Under ceremonin tackade Paul Ponticello, bror till Vivian Falkholt, räddningspersonal och civila som kom till olycksplatsen. De "riskerade sin egen säkerhet när de drog ut både Annabelle och Jessica från bilvraket alldeles innan fordonet exploderade", förklarade Ponticello enligt The Sydney Morning Herald.

 

LÄS MER: Han körde ihjäl tre ur familjen Falkholt 

 

En försiktig bilförare

Han konstaterade också det paradoxala i olyckan, att Lars-Göran Falkholt var känd som en mycket försiktig bilförare.

"Alltid när han frågade mig hur lång tid det skulle ta att köra någonstans, lade jag alltid till lite tid för Lars-faktorn", berättade Ponticello för de sörjande.

Begravningsgästerna ägnade också en stund åt att be för den svårt skadade Jessica Falkholt som är en känd skådespelerska i Australien.

Under onsdagen hölls en minnesstund i Göteborg där familj och vänner närvarade.

– Den var jättefin. Det var som en begravning. Det var mycket musik och några som höll tal, berättar Lars-Görans bror Christer Falkholt.

Filip Åstrand, en bekant till familjen, stod för musiken vid minnesstunden i Göteborg och det var mycket uppskattat av familjen. Musiken var en blandning av gammalt och nytt av musik som låg Lars-Göran nära. 

Alla Lars-Görans fyra syskon medverkade vid minnesstunden. 

– Det känns ganska skönt. Det blir ett form av avslut. Men saknaden dyker upp, givetvis. Det kommer man inte ifrån. Av mina syskon var han den som stod närmast mig, säger Christer Falkholt.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER