Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröder hölls fångna i lägenhet - två män anhållna

Två bröder har varit frihetsberövade och hållits kvar i en lägenhet Jönköping.

Natten mot onsdagen greps två män misstänkta för människorov. De anhölls under onsdagsmorgonen. En tredje person är hämtad till förhör.

- Det handlar om en ouppklarad affär, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.

Två bröder ska ha hållits fångna i en lägenhet i Jönköping under en period. Det är enligt polisen oklart hur länge de varit frihetsberövade.

Natten mot onsdagen ska gärningsmännen ha tvingat en av bröderna att åka med till sin familj i Skara för att skaffa fram pengar från familjen, skriver Jönköpings-Posten.

Lyckades larma polis

Då ska brodern ha lyckats larma polisen som kunde gripa de misstänkta gärningsmännen.

Därefter gjorde polisen enligt JP en husrannsakan i den lägenhet i Jönköping där bröderna hållits fångna. Där hittades den andra brodern och ännu en gärningsman som togs med av polis.

Hans Lippens, presstalesman i polisregion väst, bekräftar att tre personer togs in misstänkta för inblandning i händelsen.

Två män greps

– Två män har gripits i Skara och en är hämtad till förhör i Jönköping. Det handlar om någon form av ouppklarad affär, säger han.

De två gripna som är i 25-årsåldern är misstänkta för människorov alternativt olaga tvång. Under onsdagsmorgonen anhölls männen. Även den tredje misstänkte mannen sedan anhållits, uppger JP.

Hans Lippens berättar att insatsen inleddes vid 02-tiden natten mot onsdagen och att de två männen greps vid fyra, fem-tiden. 

– Händelsen har bollats mellan en adress i Jönköping och en adress i Skara. Det rör sig om en ouppklarad affär som handlar om varor och pengar. Jag vet inte om det är narkotikaaffärer, men någon har varit skyldig pengar, säger han.

I samband med husrannsakan i Jönköping hittades en mindre mängd narkotika och annat gods som enligt polisen kan vara stulet vid ett annat sammanhang.