Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Broddar rätt grepp i halkan

Vid lunchtid i dag går den 30 upplagan av Sylvesterloppet av stapeln. Men till skillnad från vissa år kan det blir riktigt halt, så broddarna på - är att rekommendera.
Foto: Larseric Linden

GÖTEBORG. Halkan ställer till problem i hela Västsverige. I dag får göteborgarna skåda 1600 bambis på hal is.  

- Jag rekommenderar broddar för alla som har det, säger Kent Johansson hos Solvikingarna, som arrangerar dagens Sylvesterlopp.

Den 30:e upplagan av Sylvesterloppet går av stapeln vid 12.00 i dag. Den här gången lär åskådarna troligtvis se ett konstverk i att hålla balansen längs banan.

 Göteborg har under den senaste månaden drabbats av en problematisk ishalka -  vilket ställer till det för nyårslöploppet.

 - Park och naturförvaltningen kommer att vara ute från tidigt på morgonen för att både salta och sanda i banan, säger Kent Johansson hos arrangerande Solvikingarna.

 Därmed kan banan bli lite mer lättsprungen, men de som har broddar bör använda sig av dem. 

Betydligt säkrare

 - Ja, det är att rekommendera. Både broddar som sitter i löparskorna eller sådana som man kan fästa på skorna, säger Kent Johansson.

 - Då blir det betydligt säkrare att springa i det här vädret, säger han.

 Start och målgång är från grusplanerna på Heden i centrala Göteborg och drygt 1400 personer har föranmält sig till loppet.

 - Men det trillar nog in ett par hundra till så vi räknar med 1600 deltagare, säger Kent Johansson.