Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Broddar rätt grepp i halkan

Vid lunchtid i dag går den 30 upplagan av Sylvesterloppet av stapeln. Men till skillnad från vissa år kan det blir riktigt halt, så broddarna på - är att rekommendera.Foto: Larseric Linden
GÖTEBORG. Halkan ställer till problem i hela Västsverige. I dag får göteborgarna skåda 1600 bambis på hal is.
- Jag rekommenderar broddar för alla som har det, säger Kent Johansson hos Solvikingarna, som arrangerar dagens Sylvesterlopp.
Den 30:e upplagan av Sylvesterloppet går av stapeln vid 12.00 i dag. Den här gången lär åskådarna troligtvis se ett konstverk i att hålla balansen längs banan.
Göteborg har under den senaste månaden drabbats av en problematisk ishalka - vilket ställer till det för nyårslöploppet.
- Park och naturförvaltningen kommer att vara ute från tidigt på morgonen för att både salta och sanda i banan, säger Kent Johansson hos arrangerande Solvikingarna.
Därmed kan banan bli lite mer lättsprungen, men de som har broddar bör använda sig av dem.

Betydligt säkrare

- Ja, det är att rekommendera. Både broddar som sitter i löparskorna eller sådana som man kan fästa på skorna, säger Kent Johansson.
- Då blir det betydligt säkrare att springa i det här vädret, säger han.
Start och målgång är från grusplanerna på Heden i centrala Göteborg och drygt 1400 personer har föranmält sig till loppet.
- Men det trillar nog in ett par hundra till så vi räknar med 1600 deltagare, säger Kent Johansson.