Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brobygget i Göteborg försenas ytterligare

Vasabron som den såg ut innan den revs sommaren 2017.Foto: Göteborgs stad

Den redan försenade ombyggnaden av Vasabron i centrala Göteborg försenas ytterligare. Därför häver nu Göteborgs stads trafikkontor kontraktet med entreprenören.

 – Vi behöver ta kontroll över situationen och se till att få bron klar, säger Susanne Hultgren avdelningschef på trafikkontoret.

Bron skulle varit klar till sommaren enligt ursprungsplanen. Nu är tidsplanen spräckt ordentligt. Enligt den senaste beräkningen kan bron bli klar tidigast om ett år, uppger trafikkontoret i pressmeddelandet.

Vasabron i centrala Göteborg ligger vid Grönsakstorget i centrala Göteborg. Här trafikerar bilar, bussar och spårvagnar normalt sett. Under renoveringen leds trafiken om vilket orsakar problem.

Över hundra år gammal

Förseningarna gör nu alltså att Göteborgs stad tar det drastiska beslutet och häver kontraktet med entreprenören Implenia.

Vasabron uppges vara Sveriges mest bevarade jugendbro och en av Göteborgs paradbroar. Den byggdes 1906-1907.

Den nya renoverade bron kommer att bli något bredare och klara tyngre transporter. När den nu blir klar.

Trafikkontoret kommer nu inom kort att gå ut med en upphandling för att hitta en ny entreprenör.

– Jag hoppas vi är i gång med detta redan nästa vecka. Planen är att en byggare kan vara i gång någon gång under våren, säger Susanne Hultgren.