Vasabron som den såg ut innan den revs sommaren 2017. Foto: Göteborgs stad
Vasabron som den såg ut innan den revs sommaren 2017. Foto: Göteborgs stad

Brobygget i Göteborg försenas ytterligare

Publicerad

Den redan försenade ombyggnaden av Vasabron i centrala Göteborg försenas ytterligare. Därför häver nu Göteborgs stads trafikkontor kontraktet med entreprenören.

 – Vi behöver ta kontroll över situationen och se till att få bron klar, säger Susanne Hultgren avdelningschef på trafikkontoret.

Bron skulle varit klar till sommaren enligt ursprungsplanen. Nu är tidsplanen spräckt ordentligt. Enligt den senaste beräkningen kan bron bli klar tidigast om ett år, uppger trafikkontoret i pressmeddelandet.

Vasabron i centrala Göteborg ligger vid Grönsakstorget i centrala Göteborg. Här trafikerar bilar, bussar och spårvagnar normalt sett. Under renoveringen leds trafiken om vilket orsakar problem.

Över hundra år gammal

Förseningarna gör nu alltså att Göteborgs stad tar det drastiska beslutet och häver kontraktet med entreprenören Implenia.

Vasabron uppges vara Sveriges mest bevarade jugendbro och en av Göteborgs paradbroar. Den byggdes 1906-1907.

Den nya renoverade bron kommer att bli något bredare och klara tyngre transporter. När den nu blir klar.

Trafikkontoret kommer nu inom kort att gå ut med en upphandling för att hitta en ny entreprenör.

– Jag hoppas vi är i gång med detta redan nästa vecka. Planen är att en byggare kan vara i gång någon gång under våren, säger Susanne Hultgren.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER