Britt-Marie Ahlström har öppnat ett spa på Brogården äldreboende i Lindome. Foto: PrivatBritt-Marie Ahlström har öppnat ett spa på Brogården äldreboende i Lindome. Foto: Privat
Britt-Marie Ahlström har öppnat ett spa på Brogården äldreboende i Lindome. Foto: Privat
I Britt-Maries spa bjuds de äldre på bland annat manikyr och massage. Foto: PrivatI Britt-Maries spa bjuds de äldre på bland annat manikyr och massage. Foto: Privat
I Britt-Maries spa bjuds de äldre på bland annat manikyr och massage. Foto: Privat

Britt-Marie öppnade spa på äldreboendet

Publicerad

Britt-Marie Ahlström, 65, har öppnat ett spa på Brogårdens äldreboende i Lindome. 

Under invigningen bjöds nyfikna gäster på popcorn, bubbel och manikyr.

– Jag brinner väldigt mycket för det här, jag tycker det är så roligt att se hur gott de har det, säger Britt-Marie.

Under tisdagen öppnades ett spa på Brogårdens äldreboende i Lindome. Bakom initiativet står Britt-Marie Ahlström, 65, något som Mölndals-Posten tidigare uppmärksammat. 

Brogården är inte det första äldreboendet som Britt-Marie startat spa på, redan 2011 drog hon i gång en första upplaga på Fässbergshemmet i Mölndal. 

Hur väcktes idén från början?

Efter att ha jobbat 37 år på nattskiftet började kroppen att säga ifrån. Jag gick över på dagspass och en natt när jag inte kunde sova gick jag runt på äldreboendet, jag visste att det fanns ett bad som inte användes, det stod bara massa bröte där och jag tänkte att man kunde använda den till ett spa. Jag frågade min chef och hon gav mig helt fria tyglar, sedan dess har det rullat på, säger hon.

Har jobbat inom äldrevården i 45 år

När Britt-Marie slutade på Fässbergshemmet 2014 och började på Bifrosts äldreboende var det ingen som tog över spat. Britt-Marie berättar att hon fått mersmak och öppnade därför ett spa även på sin nya arbetsplats. 

Efter att ha jobbat inom äldrevården i 45 år, pensionerade hon sig tidigare i år. I samband med hennes avtackning frågade chefen på Brogården om hon kunde tänka sig att öppna ett spa även hos dem. 

– Och det kunde jag! Jag brinner väldigt mycket för det här, jag tycker det är så roligt att se hur gott de har det, säger Britt-Marie.

På invigningen bjöds det bland annat på popcorn och bubbel.Foto: Privat

Britt-Marie roterar mellan sina span och erbjuder de boende behandling någon gång i veckan, på onsdagar är hon på Bifrosts äldreboende och varannan tisdag besöker hon Brogården.

– Vi börjar så, jag måste känna lite på hur att det är vara ledig också, när jag jobbat hela livet, säger hon.

 

LÄS OCKSÅ: Eklanda äldreboende i Mölndal dukade upp till lyxfrukost 

 

Hur har responsen varit?

– Jättebra! Det var väldigt många som var intresserade och kikade in och tyckte att det var fint och mysigt, vi hade lite go musik och jag bjöd på popcorn och bubbel, säger Britt-Marie.

Sjöng Lasse Lönndahl

Tre lyckliga kunder fick sina premiärbehandlingar av Britt-Marie under tisdagen. De blev ompysslade med manikyr, massage och tillsammans stämde de upp i sång, berättar Britt-Marie.

– Vi sjöng lite också, det var en som tyckte Tango så jag plockade fram Lasse Lönndahl och så sjöng vi hela tangokavaljeren tillsammans. 

Relaterade ämnen
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER