Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Britt-Marie öppnade spa på äldreboendet

Britt-Marie Ahlström har öppnat ett spa på Brogården äldreboende i Lindome.Foto: Privat
I Britt-Maries spa bjuds de äldre på bland annat manikyr och massage.Foto: Privat

Britt-Marie Ahlström, 65, har öppnat ett spa på Brogårdens äldreboende i Lindome. 

Under invigningen bjöds nyfikna gäster på popcorn, bubbel och manikyr.

– Jag brinner väldigt mycket för det här, jag tycker det är så roligt att se hur gott de har det, säger Britt-Marie.

Under tisdagen öppnades ett spa på Brogårdens äldreboende i Lindome. Bakom initiativet står Britt-Marie Ahlström, 65, något som Mölndals-Posten tidigare uppmärksammat. 

Brogården är inte det första äldreboendet som Britt-Marie startat spa på, redan 2011 drog hon i gång en första upplaga på Fässbergshemmet i Mölndal. 

Hur väcktes idén från början?

Efter att ha jobbat 37 år på nattskiftet började kroppen att säga ifrån. Jag gick över på dagspass och en natt när jag inte kunde sova gick jag runt på äldreboendet, jag visste att det fanns ett bad som inte användes, det stod bara massa bröte där och jag tänkte att man kunde använda den till ett spa. Jag frågade min chef och hon gav mig helt fria tyglar, sedan dess har det rullat på, säger hon.

Har jobbat inom äldrevården i 45 år

När Britt-Marie slutade på Fässbergshemmet 2014 och började på Bifrosts äldreboende var det ingen som tog över spat. Britt-Marie berättar att hon fått mersmak och öppnade därför ett spa även på sin nya arbetsplats. 

Efter att ha jobbat inom äldrevården i 45 år, pensionerade hon sig tidigare i år. I samband med hennes avtackning frågade chefen på Brogården om hon kunde tänka sig att öppna ett spa även hos dem. 

– Och det kunde jag! Jag brinner väldigt mycket för det här, jag tycker det är så roligt att se hur gott de har det, säger Britt-Marie.

På invigningen bjöds det bland annat på popcorn och bubbel.Foto: Privat

Britt-Marie roterar mellan sina span och erbjuder de boende behandling någon gång i veckan, på onsdagar är hon på Bifrosts äldreboende och varannan tisdag besöker hon Brogården.

– Vi börjar så, jag måste känna lite på hur att det är vara ledig också, när jag jobbat hela livet, säger hon.

 

LÄS OCKSÅ: Eklanda äldreboende i Mölndal dukade upp till lyxfrukost 

 

Hur har responsen varit?

– Jättebra! Det var väldigt många som var intresserade och kikade in och tyckte att det var fint och mysigt, vi hade lite go musik och jag bjöd på popcorn och bubbel, säger Britt-Marie.

Sjöng Lasse Lönndahl

Tre lyckliga kunder fick sina premiärbehandlingar av Britt-Marie under tisdagen. De blev ompysslade med manikyr, massage och tillsammans stämde de upp i sång, berättar Britt-Marie.

– Vi sjöng lite också, det var en som tyckte Tango så jag plockade fram Lasse Lönndahl och så sjöng vi hela tangokavaljeren tillsammans.