Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brandman dog när brandbilen voltade

Här voltade den brandbilen som var på väg till en stor brand i en lada. Foto: Dragan Mitrovic

En brandbil i utryckning voltade på E45 i Mellerudstrakten.

Flera brandmän skadades allvarligt i olyckan och en av dem omkom av sina skador.

– En brandman är avliden och anhöriga är underättade, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Brandmän dog i Dalarna

Förra sommaren omkom två brandmän och tre skadades vid en trafikolycka under utryckning. Olyckan ägde rum i Tolvsbo utanför Smedjebacken.
Brandbilen sladdade av vägen och ner i en ravin när föraren försökte göra en undanmanöver vid ett möte med en lastbil i en kurva.
Brandbilens förare åtalades i slutet av juni i år för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Förhandlingar inleds nästa vecka. (TT)

På måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en ladugårdsbrand i Erikstad i Mellerudstrakten. Men på väg till branden voltade brandbilen på E45:an.

– Tydligen har tre brandmän tagit sig ut ur fordonet. Men en kan vara fastklämd. Den har voltat, berättade Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland i ett tidigt skede.

Ytterligare räddningstjänst och polis kallades till platsen och kunde snabbt konstatera att flera brandmän skadat sig i olyckan.

Fyra till sjukhus

Vid 16.30-tiden bekräftade räddningstjänsten att fyra personer förts till sjukhus och att tre av dem skadat sig allvarligt.

– Tre av dem är svårt skadade och är förda till Norra Älvsborgs Länssjukhus med ambulans och ambulanshelikopter, sa Hans Därnemyr inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Vid 18-tiden bekräftade polisen att en av brandmännen omkommit av sina skador.

– En brandman är avliden och anhöriga är underättade, sa Björ Blixter.

Enligt sjukhuset i Trollhättan är en av de övriga lindrigt skadade och för de andra två är läget "allvarligt men stabilt", alltså inte livshotande skador.

Räddningstjänsten lät ladugården brinna ner till grunden men fick kontroll på elden innan den kunde sprida sig till ett närliggande hus.