Brandlarm räddade familj i rökfylld villa

Publicerad

Familjen i Herrljunga eldade i kaminen i går kväll.

Elden släcktes aldrig helt – och mitt i natten hade huset blivit helt rökfyllt.

– De vaknade av att brandlarmet gick. Det var förmodligen det som räddade dem, säger Tomas Svantesson, räddningschef i beredskap.

Vid halv fem-tiden på natten mot fredag gick brandlarmet i en villa i Herrljunga. Familjen som bor i huset låg då och sov.

– Att brandlarmet gick var förmodligen det som räddade dem, säger Tomas Svantesson på räddningstjänsten i Herrljunga.

Hela huset var fullt av rök. Branden hade startat i kaminen.

– Den är orsakad av att de eldat i en kamin och branden har tagit sig i konstruktionen. Det brann i väggen, säger Tomas Svantesson.

Räddade huset

Räddningstjänsten lyckades släcka elden och därmed rädda huset. Dock är det för närvarande inte möjligt att befinna sig en längre period inne i det.

– Det är rökskadat överallt. Röken har spridit sig i alla utrymme och det kommer ta några dagar innan det är sanerat.

Ingen ska ha kommit till skada i samband med branden.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER