Det var på Ulvön utanför Ljungskile i Uddevalla kommun som en man dog. Nu misstänker polis två män för mord. Foto: ROBERT BETZEHAG/RESCUE PHOTO
Det var på Ulvön utanför Ljungskile i Uddevalla kommun som en man dog. Nu misstänker polis två män för mord.  Foto: ROBERT BETZEHAG/RESCUE PHOTO

En död efter brand – polisen misstänker duo för mord

Publicerad
Uppdaterad

I söndags morse hittades en person död efter en brand på Ulvön i Uddevalla kommun.

Två män greps tämligen snabbt och nu misstänks båda för mord. 

– Min hypotes är att båda männen är delaktiga i mordet, att de utfört de i samförstånd, säger åklagare Daniel Veivo-Pettersson.

Under tisdagseftermiddagen häktades båda männen.

Branden upptäcktes runt klockan 06 söndag morgon och den tog flera timmar att släcka.

Från början misstänktes de gripna männen för grov mordbrand, men nu har alltså rubriceringen på det misstänkta brottet ändrats.

– I korthet är det som så att utredningen har gett vid handen att man kan misstänka mord i det här fallet, säger Veivo-Pettersson.

De gripna männen är i 60- respektive 30-årsåldern.

Ont om tid

Männen begärdes häktade för mordmisstanke och förhandlingarna hölls i under eftermiddagen i Uddevalla.

– Den ene blev häktad på sannolika skäl medan den andra blev det med skälig misstanke, säger åklagaren.

Det betyder att i det ena fallet måste hans utredningsgrupp jobba fram starkare bevis inom en vecka.

Han vill av utredningstekniska skäl inte säga vad det finns för kopplingar mellan mordoffret och det två misstänkta mördarna.

– Vi är alldeles i början av utredningen så jag vill hålla på en del information än så länge.

Men han berättar att han har kunnat binda männen till platsen där den döde mannen hittades via tekniska fynd.

En är ostraffad

Har ni identifierat den döde mannen ännu?

– Jag talade med poliser om detta i morse. Man är inte helt säkra ännu, men vi har en teori om vem det är.

De här misstänkta mördarna, är de kända av rättsväsendet sedan tidigare?

– I det ena fallet, ja. Där handlar det om som jag ser det om grov brottslighet även om det inte är den här digniteten. Den andre personen är tidigare ostraffad.

Det är den yngre av männen som finns i brottsregistret. Han har tidigare bland annat dömts för rån.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER