Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brandbilar räddade turister – promenerade på motorvägen

Ett antal turister blev strandsatta på E4. Då började de promenera på motorvägen.

Räddningstjänsten i ryckte då ut med en brandbil och plockade upp turisterna.

– De var sex stycken. Vi lyckades pressa in i allihop i brandbilen, berättar Kenneth Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Det var under söndagskvällen som larmen kom in till SOS vilket Jönköpings-Posten var först med att berätta. Polisen hade ingen bil i närheten så då kontaktade man kollegerna på räddningstjänsten där Hermansson är inre befäl

– Jag hade en bil i närheten av Gränna. De var på väg mot Jönköping men jag bad dem vända vid närmaste avfart, sätta på blåljusen och leta rätt på personerna.

"Vilse i djungeln"

Och brandbilen stötte snart på fotgängarna som visade sig vara utländska turister. De hade varit ute på skogpromenad och "gått vilse i djungeln".

— Det var sex personer när vi kom till platsen. Det var turister som sa att de hade tittat på Google Maps för att hitta närmaste vägen till Gränna och traskade rakt ut på morvägen, säger Kenneth Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Stor taxi...

Detta efter att ha klättrat över viltstaketet...

Sen fick ni "agera taxi" för dem?

– Haha, ja. Det var ju rent livsfarligt att gå där. Klockan var nästan halv åtta och det började skymma. Vi pressade in dem i brandbilen och körde till närmaste avfart. Dit kom polisen som förklarade för dem att i Sverige går man inte på motorvägar, haha.

– Sen fick de ta bussen in till Gränna där de bor, avslutar Hermansson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!