Det brinner i ett parkeringshus intill Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Foto: Läsarbild
Det brinner i ett parkeringshus intill Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Foto: Läsarbild

Fullt utvecklad brand intill Östra sjukhuset

Publicerad

En kraftig brand har rasat i ett parkeringshus intill Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

Räddningstjänst från tre stationer kämpade mot lågorna och ett stort antal bilar har skadats i samband med branden.

Larmet om branden kom in vid 08.30-tiden på lördagsmorgonen. Räddningstjänsten har precis anlänt till platsen.

– Det ryker på bra där. Vi har precis kommit till platsen, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg och meddelade något senare:

– Vi har lokaliserat branden. Den finns i ett parkeringshus bredvid Östra sjukhuset och vi har påbörjat rökdykning där, säger Mats Gränsmark vid räddningstjänsten.

Tre stationer på plats

Personal från tre brandstationer kämpade inledningsvis mot branden.

– Det handlar om parkeringshuset bredvid Drottning Silvias, men det ska inte finnas någon risk för spridning till själva sjukhuset. Som det ser ut nu så kommer det inte bli aktuellt med evakuering heller.

 

LÄS OCKSÅ: Kraftig brand i industri – utreds som mordbrand

 

Enligt larmet till SOS Alarm så stod fyra bilar i brand i parkeringshuset, men räddningstjänsten meddelade senare att det endast rörd sig om ett fordon.

– Men det står ju flera bilar runtomkring som är rökskadade, säger Mats Gränsmark.

Polisen utreder branden

Även polisen ryckte ut till branden.

– Det ska vara flera bilar skadade. Det mesta är släckt, men ska fortfarande vara kraftig rökutveckling, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i Region Väst, vid 09.30-tiden.

Det är fortfarande oklart vad som har orsakat branden.

– Vi har ingen rubricering där än, men vi kommer att utreda det, säger Widén.

Vid 10-tiden på lördagsmorgonen meddelade räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör att branden var släckt och att nästan all räddningspersonal lämnat platsen.

– Det är en bil kvar, för efterbevakning.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER