En brand har rasat i ett vandrarhem. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO
En brand har rasat i ett vandrarhem. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO

En person död efter brand i vandrarhem

Publicerad
Uppdaterad

En brand har rasat i ett vandrarhem vid 06-tiden på söndagsmorgonen.

En person har hittats avliden i brandresterna.

– Vi har en person anträffad avliden och denne är inte identifierad, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Två personer anhållits misstänkta för grov mordbrand.

Larmet om branden kom in vid 05.45-tiden på söndagsmorgonen. Det är ett mindre vandrarhem i Bohuslän som brinner.

Vid 8.30 tiden, nästan tre timmar senare, var branden fortfarande inte helt under kontroll. En person saknades då fortfarande.

– Man kan säga att vi börjar få den under kontroll, men vi är inte klara. Vi har skickat in rökdykare och vi söker och söker, sa Mikael Svantesson räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän under morgonen.

En död

Vid 09-tiden meddelade räddningstjänsten att branden i huvudsak var släckt.

– Läget är under kontroll rent brandmässigt. Vi är i ett efterbevakningsläge där vi har koll på temperaturer och kollar lite konstruktionsbränder.

Räddningstjänsten bekräftade också att en person hittats i brandresterna.

Polisen bekräftade vid 18-tiden att personen inte överlevt.

– Vi har en person anträffad avliden och denne är inte identifierad, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Grov mordbrand

Vad som har orsakat branden är ännu oklart.

Men polisen rubricerade tidigt händelsen som mordbrand och under förmiddagens utredningsarbete har två personer hämtats in till förhör.


LÄS OCKSÅ: Död person hittad i utbränd bil  

 

– Efter spaningsarbete hämtade vi först in en person. Denne anhölls av åklagare efter förhör klockan 11.25, uppger Ulla Brehm.

Strax senare hämtade polisen in ytterligare en person:

– Också denna person anhölls. Då var klockan 12.25, säger Brehm.

De båda anhållna, som är misstänkta för grov mordbrand, är män. Polis går inte ut med ålder i detta skede, men säger att det handlar om män i vuxen ålder.

Utredningsarbetet fortsätter och brottsplatsen är tills vidare avspärrad för teknisk undersökning.

– Teknikerna arbetar fortfarande på platsen, sa Peter Nordengard vid 18-tiden.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER