Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand rasar i sommarstuga

En brand rasar i en sommarstuga utanför Fristad.

Två personer är förda till sjukhus med rökskador.

– Det var helt övertänt när vi kom till platsen, så vi låter det brinna ned, säger Nicklas Ignell, stabschef vid Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Polisen skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Larmet om en brand i en sommarstuga utanför Fristad i Borås kommun kom till räddningstjänsten klockan 18.38 på lördagskvällen. När räddningstjänsten anlände så konstaterades snabbt att byggnaden inte gick att rädda.

– Vi står egentligen bara och bevakar branden. Det finns inga byggnader i direkt anslutning som är hotade, säger Nicklas Ignell.

Enligt polisen så var de tre unga män som hade hyrt sommarstugan – det var också de som orsakade branden.

– De eldade inne i stugan och det har tagit eld på något sätt – det ledde till att hela stugan brann ned, säger Gunilla Gustafsson, gruppchef på polisens regionledningscentral i Väst.

Två till sjukhus

Två av de unga männen har förts till sjukhus med lättare rökskador.

– Det är främst för kontroll, det ska inte vara någon större fara med dem, säger Gunilla Gustafsson.

Polisen skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Jag kan inte svara på om alla tre är misstänkta. Vi vet inte heller exakt vad de gjorde när branden utbröt, säger Gustafsson.