Räddningstjänsten arbetar på platsen. Foto: HENRIK JANSSONRäddningstjänsten arbetar på platsen. Foto: HENRIK JANSSON
Räddningstjänsten arbetar på platsen. Foto: HENRIK JANSSON
Branden utbröt i centrala Göteborg på fredagseftermiddagen. Foto: HENRIK JANSSONBranden utbröt i centrala Göteborg på fredagseftermiddagen. Foto: HENRIK JANSSON
Branden utbröt i centrala Göteborg på fredagseftermiddagen. Foto: HENRIK JANSSON

Brand i flerfamiljshus – stor räddningsinsats

Publicerad

En brand har brutit ut i ett flerfamiljshus.

Omfattningen är i nuläget oklar.

– Vi är på väg dit nu, det brinner med öppna lågor, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg. 

Larmet kom in till SOS Alarm klockan 16.33 på fredagseftermiddagen. Räddningstjänst, polis och ambulans är på väg till branden i centrala Göteborg.

– Enligt larmet ska det vara en utvecklad brand i ett flerfamiljshus, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt räddningstjänst är man på plats med fem brandbilar och sammanlagt 20 brandmän.

– Det ska brinna i en fasad på första våningen och vi arbetar just nu med att frilägga. Vi är även inne i en lägenhet och kontrollerar, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg. 

Det är i nuläget oklart om någon skadats i branden.

 

Texten uppdateras.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER