Flera enheter från räddningstjänsten är skickade till krogen på Hisingen. Foto: HENRIK JANSSONFlera enheter från räddningstjänsten är skickade till krogen på Hisingen. Foto: HENRIK JANSSON
Flera enheter från räddningstjänsten är skickade till krogen på Hisingen.  Foto: HENRIK JANSSON
Larmet om branden kom strax före lunchtid på fredagen. Foto: HENRIK JANSSONLarmet om branden kom strax före lunchtid på fredagen. Foto: HENRIK JANSSON
Larmet om branden kom strax före lunchtid på fredagen.  Foto: HENRIK JANSSON

Brand på krog i Göteborg – stort räddningspådrag

Publicerad

Det brinner på en krog på Hisingen i Göteborg.

Räddningstjänsten har skickat flera enheter till platsen.

 – Branden ska ha startat inne i restaurangavdelningen och sedan spridit sig, säger Andreas Terner, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg. 

Larmet om branden kom till räddningstjänsten vid 11.30-tiden på fredagsförmiddagen.

Räddningstjänsten är på plats med flera enheter.

– Vi håller på med släckningsarbete och är på plats med fyra enheter från olika stationer. Branden ska ha startat inne på restaurangavdelningen, det är en gammal byggnad så det har spridit sig, säger Andreas Terner och tillägger:

– Hur stor omfattningen är kan jag i nuläget inte svara på. Men vi är på plats och jobbar med släckningsarbete från olika håll där.

Vid 15-tiden var branden under kontroll men inte släckt.

– Vi har börjat avveckla insatsen lite men vi har kvar 15-20 personer, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör. 

Oklart om någon skadats

Det är enligt räddningstjänsten oklart om någon person befann sig i lokalen när branden bröt ut.

 

LÄS MER: Boende evakueras efter brand på hotell

 

– De uppgifter vi fått från räddningstjänsten är att det ska brinna inne på en toalett. Enligt patrull på plats är det lugnt på platsen, utom för räddningstjänsten som har stort pådrag och jobbar för fullt för att förhindra spridning, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Väst.

Enligt polisen är det oklart om någon skadats i samband med branden.

Kommer ta timmar att släcka

Vid 12.13 hade polisen stängt av gatan där det brinner.

– Det är avstängt i båda riktningarna vid branden, så då måste det ju ryka en del. Sedan vet jag inte om det beror på räddningsfordon som står i vägen eller om det är på grund av själva branden, säger Peter Adlersson. 

Vid 13.22 höll släckningsarbetet fortfarande på med oförändrad bemanning. 

– Det kommer ta ett antal timmar, det är ett stort jobb. Det brinner i konstruktionen och vindsutrymmen så det är svårt att komma åt, säger larm- och ledningsoperatören vid Räddningstjänsten Storgöteborg. 

Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER