Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyra personer till sjukhus efter brand

En brand bröt ut i ett gjuteri på en industri i Huskvarna under lördagsförmiddagen.

Den startade inne i en pressgjutmaskin.

Fyra personer har förts till sjukhus.

Larmet om en brand i ett gjuteri på en industri i Huskvarna vid Jönköping kom till SOS Alarm vid 11-tiden på lördagen.

– Personal såg glöd vid en ugn inne i ett gjuteri, och att det var rök inne i byggnaden, säger räddningstjänstens ledningsoperatör i Jönköping.

Styrkor från Jönköping och Huskvarna ryckte ut för att släcka och begränsa branden så att det inte är någon spridning.

Det var mycket rök inne i gjuteriet och enligt Jönköpings-Posten syntes rökutvecklingen från industrin även på håll i Huskvarna.

Fyra personer till sjukhus

Två ambulanser kallades till platsen och enligt uppgift till SOS Alarm från räddningstjänsten har fyra personer förts till sjukhus.

– De jobbade i maskinen och började släcka med handbromssläckare. De fördes med ambulans för att kontrollera, säger brandingenjören Elin Isdall, som var räddningstjänstens ansvariga befäl under insatsen.

Hon fortsätter:

– Branden startade inne i pressgjutmaskinen. När vi kom fram såg vi inga lågor i maskinen, och vi fick ut röken ganska snabbt.

Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i region Öst, fyller i:

– Vi har gjort en anmälan om arbetsplatsolycka och anställda har andats in rök, men det verkar inte vara några allvarliga skador.

Räddningstjänsten höll vid 13-tiden på att lämna platsen. Dock kommer man ha bevakning på platsen under lördagseftermiddagen och i natt för att se till så att det inte tar fyr igen.