Brand på förskola – Räddningstjänsten: "Brinner kraftigt"

Publicerad

Det brinner kraftigt på en förskola i Trollhättan.

– Det brinner ganska kraftigt, säger Johan Ytterberg, inre befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänst.

Polisen misstänker att branden är anlagd – flera personer sågs lämna platsen strax innan branden.

Det var vid niotiden på fredagskvällen som räddningstjänst larmades till en förskola i stadsdelen Sylte i Trollhättan. 

– Det har börjat brinna på verandan och sedan spridit sig upp i takkonstruktionen. Det brinner ganska kraftigt, säger Johan Ytterberg, inre befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänst.

Personer sågs lämna platsen

Enligt polisen ska flera personer ha setts lämna platsen alldeles innan branden startade och polisen misstänker att branden är anlagd. 

– Det är en hel del personer i området där just nu som vi pratar med. Det är en kraftig brand enligt räddningstjänsten, och det har slagit ut lågor från taket, säger Jenny Widén, presstalesperson region Väst. 

I samma stadsdel sattes flera bilar i brand på torsdagskvällen och väktare attackerades av stenkastare.

– I går var det incidenter där i samma område. men om det har någonting med det här att göra vågar jag inte svara på. Vi får titta på det, säger Jenny Widén.

Rubriceras som mordbrand

Brottsrubriceringen är inledningsvis mordbrand.

– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand. När branden är släckt kommer det göras en teknisk undersökning, säger Jenny Widén.

Det var inledningsvis oklart hur branden har startat. Enligt Johan Ytterberg var det inledningsvis för tidigt att säga hur lång tid släckningsarbetet skulle ta.

Vid 22-tiden var ingen gripen.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER