Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldsam brand i villa – lågor genom taket

Villan kommer inte att kunna räddas
Villan kommer inte att kunna räddas, enligt räddningstjänsten. Foto: Joakim Eriksson

En våldsam eldsvåda har brutit ut i en villa i Svenljunga kommun.

– Tyvärr ser det inte ut som att vi kommer att kunna rädda huset, säger Andreas Leandersson vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.  

Enligt räddningstjänsten kan branden ha orsakats av ett blixtnedslag, skriver Borås Tidning.

Larmet om branden kom in klockan 13.15 på tisdagseftermiddagen. Enligt initiala uppgifter från räddningstjänsten rykte det kraftigt från villans tak.

– Vi har fyra styrkor, omkring 20 man, på väg. Det är skarpt läge, sa Andreas Leandersson, räddningschef i beredskap, kort efter larmet.

Klockan 13.40 hade den första styrkan från Svenljunga anlänt till platsen och påbörjat släckningsarbetet. Fler styrkor var samtidigt på väg.

– De åker från olika ställen och det tar ett tag innan alla är på plats. Vi har gått in med rökdykare och har påbörjat invändig släckning, sa Leandersson.

Rökdykare tvingades backa

Initialt var branden begränsad till konstruktionen, men strax före klockan 14 slog elden igenom taket.

– Rökdykarna var på andra våningen och var tvungna att backa ut snabbt. Det är en fullt utvecklad brand. Tyvärr ser det inte ut som att vi kommer att kunna rädda huset, säger Andreas Leandersson.

Insatsen är nu koncentrerad till att förhindra spridning till omkringliggande byggnader, samtidigt som man försöker rädda det som räddas kan från huset.

– Det förekommer räddning av saker med värde av olika slag, både ekonomiskt värde och affektionsvärde, säger Leandersson.

Vid 16-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen med flera styrkor.

– Villan har brunnit ner. Det vi gör på plats nu är att vi bevakar och låter det brinna ner under kontrollerade former, säger Tommy Lieback, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Han tror att räddningstjänsten kommer att behöva vara kvar åtminstone till midnatt.

Enligt räddningstjänsten kan branden ha orsakats av ett blixtnedslag, skriver Borås Tidning.

Enligt polisen ska ingen person ha skadats vid branden.

Dagens tre största inrikesnyheter