Brand i villa – familj flydde lågorna

Publicerad
Uppdaterad

En villa utanför Göteborg började brinna natten mot onsdagen.

Familjen som bodde i huset kunde rädda sig ut ur huset.

– Det brann med öppna lågor när räddningstjänsten kom fram, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten. 

Räddningstjänsten fick larm om branden klockan 03.08 natten mot onsdagen.  

Det brann då med öppna lågor inne i en villa i Partille.

– Det var lågor och rökutveckling i huset, och familjen i villan hade tagit sig ut, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

En person till sjukhus

Räddningstjänsten kunde släcka branden och avslutade sin insats strax efter klockan 05.

En person fick föras med ambulans till sjukhus, uppger SOS Alarm.

– En av de boende i huset hade fått brännskador på händerna. De övriga klarade sig utan fysiska skador vad vi känner till, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i region väst.

Branden ska ha varit koncentrerad till köket.

Polisen misstänker inget brott bakom händelsen.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER