Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand i villa – boende flydde lågorna

En villa i Lysekil började brinna.

De boende lyckades ta sig ut.

Räddningstjänsten bekämpade elden och lyckades släcka den efter en dryg timma.

Larmet om branden kom 16.27 på torsdagseftermiddagen, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt polisen är branden koncentrerad till taket på villan.

– Vi har en kraftig rökutveckling i ett tvåvåningshus. Röken kommer från taket. Jag har inte mer uppgifter än så, mer än att det inte ska vara några personskador. Vi har ändå skickat en ambulans fram för kontroll. Man kan ändå ha fått rök i sig, säger en larm- och ledningsoperatör vid SOS Alarm.

Drygt en halvtimma efter larmet har räddningstjänsten branden under kontroll.

– Det är en brand i takkonstruktionen som vi arbetar med just nu. Vi börjar få kontroll på den, säger Mikael Gard, insatsledare på Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Brand under kontroll

Vid 17.30-tiden var branden släckt.

– Vi är på väg att avveckla och återställa. Läget är under kontroll och branden är släckt. Vi ventilerar och får ut eventuell rök som är kvar i huset, säger Mikael Gard och fortsätter:

– Det blev en del skador på huset. Det är begränsade vattenskador invändigt men taket är skadat. Det är inga personskador. Ambulansen har varit här, men inget behov av transport till sjukhus eller sådant.