Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tio till sjukhus efter kraftig industribrand

Totalt har 13 personer fått uppsöka vård.Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

En brand utbröt på Husqvarna AB under tisdagskvällen.

Räddningstjänsten har haft en massiv insats på platsen.

Totalt har 13 personer fått vård – tio personer har förts till sjukhus och tre personer har förts till vårdcentralen.

Larmet om branden i Huskvarna kom 18.24 på tisdagskvällen

– VI finns där för att se till att räddningstjänsten kan jobba ostört. Det verkar ha börjat i en maskin. Det ser inte ut som att det är någon brottsmisstanke, sa Åsa Willslund, polisens presstalesperson vid polisen i Jönköping, inledningsvis.

SOS Alarm uppgav kort därefter att nio ambulanser hade larmats till platsen.

13 personer har andats in rök

– Det har brunnit i fabriken. Tydligen sade man från början att det var en gjuterimaskin. Det pågår släckning och vi har jättemånga resurser på plats. Det har även körts personer till sjukhus därifrån. Det ser ut som att fem personer har förts till sjukhus. Ambulanser är också kvar på plats, sa Patrik Svenson, teamledare på SOS Alarm, i inledningsskedet.

Senare på kvällen meddelar polisen att totalt tio personer körts med ambulans till sjukhus. Dessutom har tre personer förts till vårdcentral. Totalt rör det sig om nio anställda på industrin, en väktare och tre brandmän. Personerna har andats in rök och det är också anledningen till varför de behöver ses om.

Byggnaden fick utrymmas

Enligt JP fick den stora industrin utrymmas.

Räddningstjänsten lyckades dock begränsa branden.

– Branden var begränsad till en maskin där det började brinna. Det spred sig inte och vi lyckades med det vi skulle, säger Jonas Petri, räddningschef i beredskap, till JP.

Vid 21-tiden på kvällen meddelar räddningstjänsten alltså att branden är släckt, men att man kommer vara kvar på platsen för eftersläckningsarbete.

Skadeläget på personerna som förts till sjukhus är oklart.

Polisen uppger att man kommer upprätta en anmälan om arbetsplatsolycka och vållande till kroppsskada till följd av händelsen.

Vet du mer om händelsen? Tipsa oss!

• Kontakta GT/Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar GT/Expressen.