Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

VMA utfärdades efter brand i industrilokal

Räddningstjänsten är på plats för att bekämpa branden.
Foto: MIKAEL BERGLUND / Mikael Berglund

En brand bröt på fredagseftermiddagen ut i en industrifastighet i Stenungsund.

– Vi fick larm om rök från ett företag, det verkar vara en fastighet med flera butiker i som brinner, räddningstjänst är på plats, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Larmet inkom vid 14.20-tiden på fredagen.

Vid 15-tiden utrymdes fastigheten på Gärdesvägen, där det finns ett flertal butiker, berättar polisens presstalesperson Jenny Widén.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada.

– Den senaste lägesbilden jag har är från 16.07, då var det fortfarande kraftig rökutveckling. Räddningstjänsten arbetar på platsen och polis håller avspärrningar där. Uppskattningsvis kommer släckningsarbetet att fortgå ett tag, säger hon.

Det är oklart vad som kan ha orsakat branden. 

Räddningstjänsten utfärdade ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, och räddningsledaren uppmanade alla i området att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

På fredagskvällen kunde VMA:t dras tillbaka och branden var under kontroll, men brandpersonal kommer vara kvar hela natten för att kontrollera branden och se till så att den inte får nytt liv.