Brand utbröt i radhus – stort räddningspådrag

Publicerad

En brand utbröt i ett radhus i Angered under torsdagskvällen.

– Vi går in med rökdykare. Det är en konstaterad brand i radhuset, uppgav en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

De boende kunde själva ta sig ut när branden uppstod.

Ett tjugotal brandmän bekämpade branden.

Larmet om branden i Angered i Göteborg kom till räddningstjänsten vid 20-tiden på torsdagskvällen. Räddningstjänst och polis kallades till platsen.

– Räddningstjänsten är på plats och håller på att bekämpa branden, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region Väst.

Branden uppstod i köket, enligt räddningstjänsten.

– De boende har stängt till köket och gått ut, säger en larm- och ledningsoperatör och fortsätter:

– Vi går in med rökdykare. Det är en konstaterad brand i radhuset

20 brandmän på plats

Vid 20.30-tiden rapporterade räddningstjänsten att den ursprungliga köksbranden var släckt, men att branden befarades ha spridit sig till konstruktionen.

– Jag tror det finns någon slags konstruktionsbrand som man letar efter så den inte sprider sig. 

Det var ett stort räddningspådrag på platsen. Initialt var det ett tjugotal brandmän från tre stationer på plats.

Vid 21.30-tiden undersökte man huset med värmekameror.

– Man söker med värmekameror och går igenom konstruktionen för att se om det ligger och glöder.

– Vi säkerhetsställer så att det inte sprider sig. Vi kommer ha folk på plats till midnatt, eventuellt hela natten, säger räddningstjänsten.

Ingen person skadades i samband med branden.

Polisen har startat en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. 

 

LÄS OCKSÅ: Våldsam brand utbröt: "Öppna lågor och rök" 

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER