Brand i industrilokal – byggnaden utrymdes

Publicerad

En brand utbröt i en industrilokal i Hällekis i Götene kommun under torsdagskvällen, skriver NLT.

– Vi är inne med rökdykare för att se vad som har hänt egentligen. Det brinner i ventilationen men det är inga öppna lågor, säger Tommy Emriksson, inre befäl vid Samhällsskydd Mellersta Skaraborg, till tidningen.

Det var vid 22-tiden som räddningstjänsten larmades till branden.

Det handlade om en brand i ventilationen över en så kallad härdugn.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden, uppger tidningen. Byggnaden utrymdes och all personal kom ut ur byggnaden.

–  Det är stor rökutveckling i ventilationssystemet. Rökdykare är just nu på plats och håller på att öppna taket. Det är ganska krångligt att komma åt branden och huruvida det har spridit sig eller inte kan jag inte svara på, säger Tommy Emriksson till Skaraborgs Läns Tidning under kvällen.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER