Brand i garage utreds som mordbrand

Publicerad

Det har brunnit i ett garage intill en villa i Essunga kommun på torsdagsmorgonen.

– Det har varit en rejäl brand med öppna lågor, säger PG Freij, styrkeledare vid räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Polisen utreder händelsen som mordbrand.

Larm om en brand i en fastighet i Essunga kommun kom till räddningstjänsten klockan 07.17 på torsdagsmorgonen.

Branden från garaget som sitter ihop med villan riskerade att sprida sig in i huset, men räddningstjänsten hann stoppa förloppet. 

– Det har börjat brinna i ett garage som sitter ihop med villan och branden verka ha spridit sig till villan, förklarade inledningsvis Mikael Bengtsson, insatsledare vid räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Stort räddningspådrag

Räddningsstyrkor från tre stationer kallades till platsen. Även ambulans larmades.

Vid åttatiden på morgonen meddelar räddningstjänsten att branden aldrig hann sprida sig in i villan.

– Garaget som sitter ihop med villan har brunnit. Det har varit en rejäl brand med öppna lågor och vi har gått in med rökdykare. Nu är det släckt och vi har kontroll på läget, säger PG Freij, styrkeledare vid räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Utreds som mordbrand

Räddningstjänsten är kvar på platsen för att vädra ut rök och "se till att det verkligen är släckt".

Orsaken till branden är oklar.

Polisen utreder händelsen som mordbrand och platsen har spärrats av för teknisk undersökning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER