Brand i sexvåningshus i Göteborg – rökdykare har gått in

Publicerad

En brand har utbrutit i ett sexvåningshus i Bergsjön. 

– Det är en källarbrand. Vi har rök i ett trapphus och rökspridning upp ett par våningar, vi har gått in med rökdykare, säger Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Göteborg.

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten klockan 15.56 på måndagseftermiddagen.

Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med personal från tre stationer. Elden ska ha utbrutit i källaren till ett flerfamiljshus, sex våningar högt.

– Vi tror att vi vet var brandhärden är. Vi har gått in med rökdykare och försöker släcka, säger Kagelind.

Andra branden på kort tid

Brandens omfattning var vid 16.25 oklar. Rök har spridit sig i ett trapphus, och ett par våningar upp.

– Jag har inga uppgifter på om de boende har evakuerats eller inte, säger Rolf Kagelind.

Enligt räddningstjänsten ska det ha brunnit på samma adress även i förra veckan.

Klockan 16.40 meddelar räddningstjänsten att branden är släckt. Man befinner sig då fortfarande kvar på platsen för att ventilera ut fastigheten.

 

 

Relaterade ämnen
Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER