Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bråket med Josefsson – "Ett karaktärsmord"

BRÅK. Konflikten mellan Janne Josefsson och DN:s Hanne Kjöller fortsätter.

Bråket mellan Janne Josefsson och Hanne Kjöller fortsätter.

Efter att en text om konflikten publicerats på svt.se rasar Hanne Kjöller - och menar att det rör sig om ett maktmissbruk.

GT skrev tidigare i veckan om det infekterade bråket mellan "Uppdrag gransknings" Janne Josefsson och Dagens Nyheters ledarskribent Hanne Kjöller. Den kände Göteborgsprofilen nämns och citeras i Hanne Kjöllers nya bok, och Janne Josefsson har begärt en rättelse.

Janne Josefsson ville möta skribenten i SVT Debatt på torsdag, men Hanne Kjöller har avböjt medverkan.

Nu fortsätter bråket - efter att den ansvarige utgivaren för Uppdrag granskning skrivit en text på svt.se med rubriken "Hanne Kjöller har fel", skriver Dagens Media. Hanne Kjöller själv kontaktades inte och uttalar sig inte i texten.

– Det var en miss och jag beklagar det. Men nu har jag kontaktat henne och bett om ett bemötande, säger Nils Hansson, ansvarig utgivare på Uppdrag granskning, till Dagens Media.

"Karaktärsmord"

Hanne Kjöller menar att Nils Hansson och Janne Josefsson använder SVT:s kanaler i konflikten.

– Det visar att de inte kan ta kritik. Det är ett enormt maktmissbruk, ett karaktärsmord på mig, säger hon till Dagens Media.

Hon är upprörd över texten som publicerades på svt.se.

– Jag kommer ta mig fan att skriva om det här, det ska de ha klart för sig. Men, jag kommer inte att göra det i Dagens Nyheter, jag använder inte min tidning till personliga vendettor – till skillnad från dem, säger hon till Dagens Media.