Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bråkade över en telefon – knivhögg en man i bröstet

Området fick spärras av efter attacken. Foto: Christian Börjesson

Efter ett bråk över en telefon knivhögg en kvinna en man i låret och bröstet utanför Nordstan i Göteborg.

Mannen fick livshotande skador men överlevde attacken – och nu döms den 26-åriga kvinnan till fängelse i fem år, skriver Göteborgs-Posten.

Den 26-åriga kvinnan har hela tiden nekat till brottet. Men knivattacken har fångats på övervakningskameror som finns utplacerade vid en datorbutik utanför Nordstan.

På övervakningsfilmen menar rätten att man tydligt kan se hur kvinnan hugger mannen med en kniv i låret. När han sedan försöker resa sig upp blir han huggen i bröstet. Detta nekar kvinnan till och hon berättar att hon även såg mannen blöda – men visste ingenting om skadorna.

– Jag har inte huggit honom i bröstet. Jag minns att jag tog tag i honom bakifrån. Jag drog ner honom mot marken men han reste sig och sprang i väg, sa kvinnan i polisförhör som GP tagit del av.

Döms till fängelse i fem år

Händelsen inträffade den 28 maj utanför Nordstan i Göteborg och ett bråk om en telefon ska ha lett upp till attacken. Kvinnan ville ha tillbaka sin telefon som mannen enligt henne hade tagit.

– Jag säger ”vad fan håller du på med?” Jag lät henne vara bara för hon är tjej. Sedan följer hon efter mig, och bara jiddrar. Jag försökte få tyst på henne flera gånger. Hon snackade om en telefon som jag inte ens sett, sa mannen i förhören som GP tagit del av.

Tingsrätten anser att kvinnan var medveten om den livsfara som mannen utsattes för genom att knivhugga honom i bröstet – vilket kvinnan valde att ignorera. Därför döms hon nu till fem år i fängelse för försök till dråp.

Hon döms även för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott. Hon ska betala 134 000 kronor i skadestånd till offret.