"Sådant här händer varje dag. Det enda som kan göra något åt saken är hårdare tag från våra politiker", säger Bert Karlsson. Foto: Dragan Mitrovic
"Sådant här händer varje dag. Det enda som kan göra något åt saken är hårdare tag från våra politiker", säger Bert Karlsson. Foto: Dragan Mitrovic

Bråk vid asylboende – en förd till sjukhus

Publicerad

En person har först till sjukhus efter ett slagsmål mellan flera män i anslutning till ett asylboende i Skara.

Polisen har gripit tre personer misstänkta för misshandel.

Bråket har ägt rum vid ett av företaget Jokarjo AB:s boenden som drivs av Bert Karlsson.

– Sådant här händer varje dag. Det enda som kan göra något åt saken är hårdare tag från våra politiker, säger Bert Karlsson.

Larmet om slagsmålet kom in till SOS Alarm vid 19-tiden på tisdagskvällen.

Polisen uppger att fyra personer har varit inblandade i bråket som ska ha ägt rum i anslutning till ett asylboende i Skara. Tre män har gripits efter bråket misstänkta för misshandel. De gripna är nu körda till polisstation för fortsatta förhör.

Den skadade personen kördes till sjukhus av en polispatrull för vård.

– Vad jag kan se så har det inte använts några tillhyggen, utan det ska ha handla om handgemäng. Det ska vara lugnt på platsen nu, säger Peter Adlersson vid 20.30-tiden på tisdagskvällen.

Bert Karlsson: Inget nytt

Boendet där slagsmålet har ägt rum drivs av Bert Karlsson företag Jokarjo AB som har anläggningar över hela Sverige.

Bert Karlsson kände själv inte till bråket vid 21-tiden på tisdagen.

– Men det är inget nytt att det händer sådant här. Det finns inget vi kan göra åt saken. Det bor över 500 personer där. Vi kan omöjligt ha bevakning över alla, sådant här sker varje dag, säger Bert Karlsson.

Skaraprofilen menar att det enda som kan få stopp på bråken är hårdare krav på människorna som väntar på besked om att få stanna i Sverige.

– Det är det enda som hjälper. Ger man sig på varandra och begår brott anser jag att man inte borde få söka asyl. Vi kan inte ha vakter eller poliser som bevakar alla personer. Hårdare tag från våra politiker är det enda som hjälper, säger Bert Karlsson.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER