Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bråk vid asylboende – en förd till sjukhus

"Sådant här händer varje dag. Det enda som kan göra något åt saken är hårdare tag från våra politiker", säger Bert Karlsson.Foto: Dragan Mitrovic

En person har först till sjukhus efter ett slagsmål mellan flera män i anslutning till ett asylboende i Skara.

Polisen har gripit tre personer misstänkta för misshandel.

Bråket har ägt rum vid ett av företaget Jokarjo AB:s boenden som drivs av Bert Karlsson.

– Sådant här händer varje dag. Det enda som kan göra något åt saken är hårdare tag från våra politiker, säger Bert Karlsson.

Larmet om slagsmålet kom in till SOS Alarm vid 19-tiden på tisdagskvällen.

Polisen uppger att fyra personer har varit inblandade i bråket som ska ha ägt rum i anslutning till ett asylboende i Skara. Tre män har gripits efter bråket misstänkta för misshandel. De gripna är nu körda till polisstation för fortsatta förhör.

Den skadade personen kördes till sjukhus av en polispatrull för vård.

– Vad jag kan se så har det inte använts några tillhyggen, utan det ska ha handla om handgemäng. Det ska vara lugnt på platsen nu, säger Peter Adlersson vid 20.30-tiden på tisdagskvällen.

Bert Karlsson: Inget nytt

Boendet där slagsmålet har ägt rum drivs av Bert Karlsson företag Jokarjo AB som har anläggningar över hela Sverige.

Bert Karlsson kände själv inte till bråket vid 21-tiden på tisdagen.

– Men det är inget nytt att det händer sådant här. Det finns inget vi kan göra åt saken. Det bor över 500 personer där. Vi kan omöjligt ha bevakning över alla, sådant här sker varje dag, säger Bert Karlsson.

Skaraprofilen menar att det enda som kan få stopp på bråken är hårdare krav på människorna som väntar på besked om att få stanna i Sverige.

– Det är det enda som hjälper. Ger man sig på varandra och begår brott anser jag att man inte borde få söka asyl. Vi kan inte ha vakter eller poliser som bevakar alla personer. Hårdare tag från våra politiker är det enda som hjälper, säger Bert Karlsson.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.