Bråk utbröt under prideparad: "De spottade på mig"

Publicerad

Ett bråk utbröt under lördagens prideparad i Karlstad.

Enligt polisen ska några personer försökt stoppa tåget varpå handgemäng utbröt.

– De spottade på mig och träffade mig med en knytnäve i ansiktet, säger den drabbade till NWT. 

Två personer har omhändertagits av polisen.

Prideparaden tågade på lördagen genom Karlstad. I höjd med Gubbholmen ska ett antal personer ha dykt upp för att störa evenemanget.

– Det har försökt stopp tåget på något sätt, oklart hur, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Enligt den drabbade personen som NWT har talat med ska personerna ha ställt sig i vägen för tåget – som fortsatte marschera. 

– De spottade mig först i ansiktet, men jag ropade i stället kärlek till alla och fortsatte gå. Då träffade en av dem mig i ansiktet med en knytnäve. Den tog på kinden.

Polisen fick gripa in

Enligt Jens auf der Heide kan inte bekräfta händelsen då han inte har fått hela händelseförloppet klart för sig men vet att det ska ha uppstått någon typ av bråk.

– Jag har inga uppgifter på det men vi har omhändertagit två personer med stöd av polislagen, säger han.

Enligt den angripna personen ska polisen ingripit snabbt vid händelsen.

– De brottade ner killarna som hade slagit och spottat mig. Det gick väldigt snabbt. Sedan kunde vi fortsätta paraden.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER