Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tumult på spårvagn – man huggen i skinkan

Dagens tre största inrikesnyheter.

En man har förts till sjukhus med stickskador i skinkan och låret efter ett bråk på en spårvagn i Göteborg.

Den skadade mannen blev enligt vittnen påhoppad av fyra personer.

– Hugget i skinkan var ganska djupt, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Händelsen ägde rum vid 03-tiden på lördagsmorgonen. Polisen larmades då till ett bråk som uppstått ombord på en spårvagn vid hållplatsen Chapmans torg i stadsdelen Majorna.

– Vi vet inte vad som har föranlett detta. Men förmodligen har de här personerna börjat tjafsa ombord på vagnen och det ena har lett till det andra, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

En skadad man hittades på platsen. Han och vittnen berättade att han blivit påhoppad av fyra personer, varav någon varit beväpnad med ett vasst föremål. Mannen blev i tumultet huggen i skinkan och låret och har förts till sjukhus i ambulans för vård.

Fuxborg: ”Allvarlig skada”

Det är inte klarlagt vilken typ av stickvapen som använts, men troligtvis handlar det om en kniv, enligt polisen.

– Hugget i skinkan var ganska djupt, vad jag förstår. Så det är ju en allvarlig skada, men såvitt jag förstår inte livshotande, säger Fuxborg.

Ingen av de personer som hoppade på mannen påträffades, utan hade hunnit ta sig från platsen när polisen anlände.

– Men vi har fått bra uppgifter från medresenärer. Sen har vi ju förhoppningar med att kunna komma vidare när vi tittar på övervakningsfilmen från spårvagnen, säger Christer Fuxborg.