Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bråk på asylboende – två omhändertagna

Endast en person fanns i personalen när bråket bröt ut.Foto: Mikael Berglund
Det aktuella boendet drivs av Bert Karlssons bolag Jokarjo AB.Foto: Anna Svanberg

Strax före klockan 20 utbröt ett storbråk på ett av Bert Karlssons flyktingboenden i Stenungsund. Omkring 20 personer var inblandade i bråket.

Polis, ambulans och väktare kallades till platsen.

Det fanns bara en person i personalen på plats när bråket utbröt, enligt polisen.

– Två personer är omhändertagna, säger Stefan Gustafsson, polisen presstalesperson för Västra Götaland.

Enligt det första larmet till polisen uppgavs ett par personer vara skadade. När polis och ambulans kom fram pekade ett vittne ut två personer som drivande i bråket.

Två personer är lindrigt skadade. En av dem har fått ett mindre skärsår, men behöver inte ambulans. Det fanns bara en person i personalen på plats när bråket utbröt, enligt polisen.

Bert Karlsson: "Vi kan inte göra mer"

Det aktuella boendet drivs av Bert Karlssons bolag Jokarjo AB.

– På nattjouren har vi inte mer än en personal. Vi har inte krav på oss att ens ha en. Vi kan inte göra mer. Vi kan bara hålla oss undan och kalla på polis, säger Karlsson.

Han tillägger:

– Det här inte ett HVB-hem, det är ett asylboende, då finns det inga sådana krav över huvudtaget. Vi har bara nattjour och det är för brandens skull i stort sett.

Oklara omständigheter gjorde att ingen kunde gripas, men två personer omhändertogs för berusning. Polisen har även upprättat en anmälan om misshandel.

"De gör ingenting"

För mindre än två veckor sedan utbröt ett storbråk på Bert Karlssons flyktingboende på Orust. Mellan femton och tjugo personer var inblandade i bråket där det förekom tillhyggen. Personalen låste in sig i restaurangdelen och larmade polis och väktare.

– Det är överallt i hela Sverige. Varenda anläggning har problem i dag, sa Bert Karlsson då.

– Vi anmäler till polisen men de gör ingenting förrän personerna gjort något. Migrationsverket kan inte göra någonting innan. Vi kan väl inte ha en vakt åt varje person som går där?