Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Böter för påkörning med kundvagn

I eftermiddags kom domen mot den 40-åriga kvinna som åtalats för att ha kört på en 16-årig flicka på Gekås i Ullared för ett år sedan.

Det blev villkorlig dom och dagsböter - trots att hon menar att hon är oskyldig.

Enligt den då 16-åriga flickan och hennes mamma sparkade den åtalade 40-åriga kvinnan henne och körde sedan på henne med en fullastad kundvagn inne på lågprisvaruhuset Gekås.

Efter händelsen fick hon smärtor i ländryggen, som hon fortfarande känner av.

"Tar sats med kundvagnen"

Vittnen har i förhör backat upp hennes version av händelsen.

– 40-åringen drar in vagnen med sina armar och tar sats med kundvagnen för att få mer kraft och sedan med ett förvridet utseende i ansiktet kör vagnen rätt in i ryggen på 16-åringen, uppger ett vittne i förhören.

Den 40-åriga kvinnan, som nekar till misshandel, hävdar tvärtom att den yngre flickan ska ha kört på hennes mamma som nyligen opererat ryggen, och att de gick fram för att de ville ha en ursäkt.

Kan ha blivit provocerad

Rätten skriver att det inte finns anledning att tvivla på vittnenas uppgifter som stärker åklagarens bild av händelseförloppet.

Men rätten menar att det inte är rätt med fängelse eftersom man inte kan bedöma hur provocerad den dömda blivit.

”Det går alltså inte säkert säga att NN:s angrepp på NN har varit oprovocerat. Detta talar för att en fängelsepåföljd inte är nödvändig.”

Istället blir det villkorlig dom, dagsböter och ett skadestånd på 6 725 kronor för kränkning, sveda och värk.

Räcker med villkorlig dom

Åklagaren yrkade på fängelsestraff – minst en månad – eftersom det handlar om misshandel av en ung flicka. 40-åringens advokat menade att det räcker med villkorlig dom och samhällstjänst.